Srećno, Bojana!

Naša Bojana Stamenov će se sa predstavnicima 26 zemalja večeras boriti za pobedu na 60. „Pesmi Evrovizije“ u Beču. Direktan prenos na RTS 1 i RTS Satelit od 21 čas i „iz časa u čas“ na Internet portalu RTS-a.

Срећно, Бојана! Срећно, Бојана!

Bojana je favorit obožavalaca „Evrosonga“ i novinara, a kladionice ukazuju da velike šanse na pobedu ima švedski kandidat Mans Zelmerlev, italijanski trio „Il Volo“, kao i Ruskinja Polina Gagarina.

„Moje srce je prepuno, ja sam presrećna... Takva podrška sa možda još malo napora za subotu veče... Drugo nam ništa ne treba! Samo da se svi još malo napregnemo da to bude još mrvicu, jer ovo je bilo savršeno. Ja ću biti presrećna! Svima hvala na podršci“, rekla je Bojana za RTS pred večerašnje finale.

Tokom jučerašnjeg dana održane su poslednje probe za finale, a i nastup pred stručnim žirijem, koji učestvuje u donošenju odluka.

Bojana će nastupiti u prvom delu finala, pod brojem osam.

Finalno veče otvoriće Slovenija, a zatvoriti Italija, a u njemu učestvuju Francuska, Izrael, Estonija, Velika Britanija, Jermenija, Litvanija, Srbija, Norveška, Švedska, Kipar, Australija, Belgija, Austrija, Grčka, Crna Gora, Nemačka, Poljska, Letonija, Rumunija, Španija, Mađarska, Gruzija, Azerbejdžan, Rusija, Albanija.

Inače, ovogodišnji „Evrosong“ ima 40 zemalja učesnica, a prvi put je učestvovala i Australija, koja već više decenija prati „Pesmu Evrovizije“ i dobila je mogućnost da ove godine ravnopravno učestvuje u ovom evropskom takmičenju.

Odluku o pobedniku donose publike i stručni žiri, pri čemu će odnos biti pola-pola.

Pravo glasa imaće gledaoci iz svih 40 zemalja učesnica, koji će za svog favorita moći da glasaju putem SMS.

Kompozitor pesme sa kojom predstavnica Srbije Bojana Stamenov nastupa u Beču, Vladimir Graić, smatra da je primarni cilj ostvaren, a to je ulazak u finale, ali da je sada lestvica pomerena naviše, što je logično.

„Sad nam ostaje dosta još toga da uradimo u finalu, ali se nadam dobrom, vidim da su reakcije sjajne, kako ovde tako i u našoj dragoj Srbiji, a bogami vidim i da društvene mreže 'gore' od dobrih informacija. Podržavajte nas i dalje i pratite i gledajte, sigurno ćemo opravdati vaša očekivanja“, rekao je za RTS.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи