Читај ми!

Emeli Sandi na otvaranju „Egzita“!

Poznata soul i ritam i bluz pevačica Emeli Sandi, trenutno jedan od najtraženijih ženskih vokala, nastupiće 9. jula na otvaranju jubilarnog, 15. izdanja festivala „Egzit“ na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Emeli Sandi otvara posebnu programsku celinu ovogodišnjeg „Egzita“ koju čine autori najslušanijih pesama u savremenoj popularnoj muzici koji lično pišu svoje pesme i iza kojih ne stoje timovi profesionalnih kompozitora i tekstopisaca.

Među njima su imena sa prvih mesta svetskih top lista: "Clean Bandit", Džon Njuman, Tom Odel, "Milky Chance", "Hardwell", Martin Gariks i Oliver Heldens, navodi se u saopštenju organizatora „Egzita“.

Najveće zvezde nove generacije nastupiće uz proverene velikane kao što su "Motorhead", "Faithless", Manu Čao, "Napalm Death", Roni Sajz, Goldi, Kris Libing, Adam Bajer...

Emeli Sandi, britanska zvezda zambijskog porekla, vlasnica je tri singla sa prvog mesta svetskih top lista i najprodavanijeg evropskog albuma u 2012. i 2013. godini.

Budući da je album proveo čak 64 nedelje u prvih 10 na listi najprodavanijih, Sandi je i zvanično oborila rekord koji su preko 50 godina držali „Bitlsi“.

Nagrađena sa tri BRIT i tri MOBO nagrade, uz brojna priznanja uglednih časopisa kao što su "Elle", "Q Magazine" i "Harper's Baazar", 28-godišnja kantautorka dobitnica je i dve prestižne statue Ajvor Novelo za izuzetan kompozitorski rad.

„Pevačica na koju su uticali mnogi, ali čiji zvuk je samo njen, jedinstven“, napisao je svojevremeno Njujork tajms o Emili Sandi, misleći na činjenicu da je Sandi prva prava ritam i bluz diva na svetskoj sceni u ovoj deceniji, posle par prošlih koje su obeležile njeni uzori sa kojima je redovno upoređuju, kao što su Vitni Hjuston, Lorin Hil, Mary Džej Blajdž ili čak Nina Simon i Areta Franklin.

Ohrabrujući uticaj na Sandi imala je Frida Kalo, čiji je lik istetovirala na ramenu kada se posvetila muzici, i pored završenih studija medicine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи