Читај ми!

„Dubioza“ na „Si dens“ festivalu

Jedan od najpoznatijih balkanskih bendova, „Dubioza kolektiv“, nastupiće 16. jula na glavnoj bini „Si dens“ festivala. U svom stilu, članovi benda su pesmom pozvali sve obožavaoce na letnji festival na plaži Jaz.

Legenda svetske muzike Manu Čao je za „Dubiozu kolektiv“ već rekao da su najbolji evropski bend, a važe za jedan od planetarno najprepoznatljivijih izvođača sa naših prostora.

Na Jazu će 16. jula na „Si dens“ festivalu nastupiti u sklopu velike svetske turneje, u kojoj će obići preko 100 svetskih destinacija, neke od najvećih svetskih festivala, kao i evropske metropole Berlin, Amsterdam, Madrid, Barselonu i Beč gde su karte za njihov nastup već rasprodate.

Uz takav raspored, „Dubiozi“ će ove godine Jaz biti jedina stanica u Crnoj Gori. Luckasti Bosanci su pred nastup na Jazu u svom prepoznatljivom stilu i uz melodiju aktuelnog hita No Escape, pesmom pozvali sve obožavaoce, otpevavši nove stihove posvećene Budvi i „Si dens“ festivalu.

Britkim tekstovima zapakovanim u muzičku mešavinu hip-hopa, regea, dab i rok zvuka, „Dubioza kolektiv“ je više od ijednog drugog domaćeg benda uspeo da očara kako domaću, tako i svetsku publiku. Važnost ovog benda prepoznali su brojni svetski mediji, među kojima se izdvajaju magazin Tajm i Bi-Bi-Si.

Pridružio im se i MTV, dodelivši im nagradu za najemitovaniji bend iz regiona uz nagradu za "Best Adria Act". Fetboj slim puštao je njihovu pesmu Balkan fank na svetskim festivalima 2011. godine, a Bil Gold, lider benda Faith No More, producirao im je album za svetsko tržište Wild Wild East iz iste godine.

Osim „Egzita“, na kom su priredili četiri sjajna koncerta, nastupali su na najvećim evropskim festivalima kao što su „Roskilde“, „Siget“, „Evrosonik“, „Paleo“ i drugi.

Ulaznice se prodaju po cenama od 5.990 za „Egzit“, 3.990 dinara za „Si dens“. Jedinstvena ulaznica za deset dana „Egzit“ avanture („Egzit“ + „Si dens“) može se nabaviti za samo 6.990 dinara na sajtu www.exitfest.org. Paketi koji pored ulaznice sadrže prevoz i smeštaj na oba festivala, mogu se pronaći na sajtu www.exittrip.org.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво