Читај ми!

Bajaga sezonu otvara u Švajcarskoj

„Bajaga i Instruktori“ prve koncerte u 2015. godini održaće tokom zime u Švajcarskoj i Švedskoj, a danas se album „Daljina, dim i prašina“ konačno pojavio na CD-u prvi put samostalno, bez zbirke poezije „Vodič kroz snove“ koja ga je do sada pratila.

Bend Momčila Bajagića očekuje najpre koncert 27. februara u klubu "Elite" u švajcarskom Cirihu, a potom sviraju 6. marta u "Musiken Husu" u Geteborgu i 7. marta u "Moriska paviljongen" u Malmeu.

Beogradski bend svira i 14. marta u „Cvetličarni“ u Ljubljani.

„Prošle godine smo jako puno svirali i uradili dosta toga u Srbiji i regionu, tako da smo odlučili da se ove godine više orijentišemo ka inostranstvu. U Švedskoj mislim da smo svirali pre 15 ako ne i više godina, tako da je sada odlična prilika za povratak u Geteborg i Malme“, kaže Bajaga.

Upravo je jedno davnašnje gostovanje u Švedskoj bilo nadahnuće Bajagi da za album Muzika na struju (1993) napravi pesmu Na grani, koja na ironičan način govori o sukobu mentaliteta i prolematičnom iskustvu sa švedskim carinicima početkom devedesetih.

„Sve što je u tekstu pesme Na grani manje-više je bilo istina. To je bilo vreme sankcija, kada smo u inostranstvo išli sa dosta teškoća i svuda leteli preko Budimpešte. Pesma je odgovarala onom vremenu i odavno je nemamo u repertoaru", objašnjava Bajaga.

Album Daljina, dim i prašina pojavio se u junu 2012. godine zajedno sa Bajaginom prvom knjigom pesama „Vodič kroz snove“, kao zajedničko izdanje promoterske kuće „Long plej“ i Večernjih novosti.

„Long plej“ u januaru 2015. godine hvaljeni album „Bajage i Instruktora“, sa koga su bili hit singlovi Ako treba da je kraj, Daljina, dim i prašina i Vreme, objavljuje na CD-u u digipak pakovanju.

CD će se pojaviti ovih dana u beogradskim prodavnicama „Jugoton“ i „Dalas mjusik šopu“ (Sremska 2).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво