Читај ми!

Reper koji uspeva da proda CD za 1.000 dolara!

Američki reper Nipsi Hasl ponudio je 100 CD-ova svog novog albuma "Mailbox Money" po ceni od 1.000 dolara komad.

Mnogi će pomisliti da je preterao, ali je losanđeleski muzičar dosad uspeo da proda čak 60 komada, iako se album može besplatno preuzeti sa interneta.

„Ma koliko verujem u to što radim, uvek se iznenadim kada dođe do transakcije“, rekao je Hasl u intrevjuu za britanski Gardijan.

„Poruke koje mi ti ljudi šalju i veza koju sa njima uspostavim pomažu mi da shvatim psihologiju osobe koja je spremna da plati 1.000 dolara za pesme koje, budimo realni, svako može besplatno da preuzme sa interneta“, dodao je.

Prema pisanju Gardijana, 29-godišnji muzičar je došao na ovu ideju nakon što je raskinuo ugovor sa diskografskom kućom „Epik rekords“, te je bio primoran da nađe novi način kako da plasira svoju muziku na tržištu i opstane u poslu koji je godinama bio unosniji za korporativni deo industrije nego za same umetnike.

Svoj model prodaje testirao je već 2013. kada je zaradio 100.000 dolara tako što je 1.000 izdanja svoje kompilacije Crenshow prodao za 100 dolara po komadu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи