Читај ми!

Centar „Sava“ na nogama zbog Džibonija

Ovacije za jednog od najpoznatijih regionalnih pop muzičara, Džibonija, koji je sinoć održao prvi od tri najavljena koncerta u beogradskom Centru „Sava“. Veličanstvenu dvaipočasovnu muzičku čaroliju publika provela gotovo čitavu na nogama.

Pre koncerta Džibonija, splitskog kantautora koji spada među vodeće muzičare u regionu, ushićenje nestrpljive publike. Koliku popularnost ovaj pevač uživa kod nas, između ostalog pokazuje to što nije bilo slobodnih mesta u jednoj od najvećih koncertnih dvorana u Beogradu.

Pokazalo se da naziv „Džiboni akustik“ ima svoje opravdanje. Iako se u dobrom delu večeri čula i električna gitara Zlatan Stipišić Džiboni i njegov bend su uspeli da u Centru „Sava" naprave prisnu, intimnu atmosferu sa publikom i pruže u odnosu na prošlogodišnji koncert u Kombank areni, drugačiji, a opet uzbudljiv i emotivno izuzetno snažan doživljaj.  

Tome je doprineo i sjajan izbor gostiju sa kojima je Džiboni nakupio godine i godine saradnje.

Već u uvodnoj fazi koncerta, za klavirom je bio Matija Dedić, a Džiboni je krenuo uraganski hitovima iz kategorije najvećih.

Gotovo svi su poustajali čim su se začuli prvi taktovi pesme Činim pravu stvar, usledio je Mirakul, a kad se tako počne posle su uzalud svi pozivi publici da sedne.

„Veliki mi je kompliment što su tri dvorane pune mojih prijatelja. Da je večeras pola dvorane puno, ja bih bio presretan. Tri su pune - super, a moglo je biti pet. Ali mi smo tu da guštamo. Da bude ovaj trenutak, kad odemo posle doma, da znamo da se ne bi ni sa kim menjao u životu“, ispovedao se Džiboni.

Kako je i najavio, pričao je dosta, i pri tom uvek uspevao da bude duhovit, romantičan ili na neki drugi način zanimljiv.

Iskrena euforija naterala ga je da u Vrime da se pomirim sa svitom preskoči, kako je rekao, tužan deo. Pesme u akustičnim aražmanima nisu ni zrnce energije izgubile. Naprotiv!

Nije propustio da naglasi da je počastvovan što nastupa na mestu gde su svirale veličine poput Majlsa Dejvisa ili, pre petnaestak dana, Herbija Henkoka.

Jedan od najemotvnijih momenata večeri priuštili su samo Džiboni i Dedić, kada je svedenu verziju Cesarice ispratilo horsko pevanje, uz svetla mobilnih telefona.

Ubrzo je Džiboni prvu svoju šetnju kroz publiku, isprekidanu, naravno, slikanjem i pozdravima, završio na krajnje neočekivan način - pevajući Judi, zviri i beštimje sa klapom koja se nalazila u parteru!

Hitovima Libar, Tempera, Činim pravu stvar Džiboni je osvojio publiku u našoj zemlji iako je prvi put ovde nastupio pre svega nekoliko godina. Otud i ogromno interesovanje za njegove nastupe.

Svestan toga, popularni pevač je, pored dva planirana, organizovao još jedan koncert zakazan za 27. decembar. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво