Читај ми!

Isceliteljske moći "Bohemian Rhapsody"

Osobama koje se ne osećaju najbolje ili su neraspoložene najviše godi slušanje pesme "Bohemian Rhapsody", legendarne britanske grupe "Queen", pokazala je anketa radija Bi-Bi-Si.

Istraživanje je provela agencija "ComRes" u okviru obeležavanja „sedmice vere“ u svetu, kojom se između ostalog ističe i lekovita moć muzike.  

Agencija je 1.000 ispitanika ponudila da od deset pesama izaberu jednu koja ih najbolje uteši.

Nakon Bohemian Rhapsody na listi sledi Dancing Queen grupe „Aba“, a Farel Vilijams zauzima treće mesto.

Njegov hit Happy posebno je popularan među mlađim ispitanicima, a na listi su se našli i hitovi Boba Marlija, Robija Vilijamsa i Majkla Džeksona.

Više od dve trećine ispitanika reklo je da vole slušati muziku kad se ne osećaju dobro, a skoro devet od deset njih priznalo je da im muzika posebno prija kad su bolesni ili se suočavaju sa problemima.

Bohemian Rhapsody je skoro šest minuta duga pesma sa albuma A Night in the Opera. Na prvom mestu britanske top liste našla se u dva navrata, u novembru 1975. godine, kada je objavljena, a zatim i 1991. godine nakon smrti frontmena benda Fredija Merkjurija.

U pesmi koja predstavlja svojevrsni eksperiment pojavljuje se nekoliko muzičkih stilova, a ironija je da zapravo govori o čoveku koji priznaje ubistvo.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи