Читај ми!

Odlazak legendarnog basiste Džeka Brusa

Britanski muzičar, vodeći vokal i basista grupe „Krim“ Džek Brus preminuo je danas u 72. godini života u svojoj kući u grofoviji Safolk.

Brus je bio među najuticajnijim basistima a njegovu grupu - u kojoj su bili i Erik Klepton i Džindžer Bejker, mnogi kritičari smatraju prvom supergrupom u istoriji rok muzike, koja je pravila hrabre eksperimente u oblasti bluz-rok zvuka i položila temelje za hard-rok početkom 1970-ih.

Grupa je bila poznata po hitovima kao što su I Feel Free i Sunshine of Your Love, a svirali su mešavinu tradicionalnog bluza i dugih instrumentalnih improvizacija i sopstvenog zvuka.

Za nešto više od dve godine grupa je prodala 35 miliona ploča, a njihov album Wheels of Fireprvi je u svetu prodat u platinastom tiražu.

Mnoge kolege odale su počast i saučešće porodici, među kojima su Kris Diford, Džejms Skeli, Gizer Batler, Glen Hjuz.

Brus je 2011. godine proglašen jednim od najboljih basista svih vremena prema mišljenju časopisa Rolingstouna.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи