Читај ми!

Brazilski gitarista Danijel Markes u DOB-u

Beogradska publika imaće priliku, 18. septembra, da vidi nastup brazilskog gitariste Danijela Markesa. Koncert će biti održan u Domu omladine Beograda u okviru promocije Kreativnog kursa gitare.

Pre beogradskog koncerta Danijela Markesa biće predstavljen projekat Kreativni kurs gitare, koji se već tri godine uspešno organizuje u srpskoj prestonici, u organizaciji Gitar art festivala, prenosi Tanjug.

Danijel Markes je diplomirao na Federalnom univerzitetu u Rio de Ženeiru, gde je i magistrirao na tezi Gitara u Frevu: jezik u konstrukciji.

Intenzivno je svirao i snimao sa čuvenim brazilskim umetnicima instrumentalne muzike kao što su Ermeto Paskal, Paulo Moura, Ginga, Karlos Malta, Robertinjo Silva, Ze Paulo Beker, Nelson Faria, Žilson Perenzeta, Armandinjo, UFRJAZZ, Nikolas Krasi i Žovino.

Sa orkestrom „Frevo diablo“, 2010. godine, osvojio je najznačajniju brazilsku nagradu Premio da Musica Brasiliera za najbolji ce-de iz oblasti regionalne muzike. Održao je brojne radionice i predavanja u prestižnim međunarodnim institucijama.

Nastupio je u više od 40 evropskih zemalja i na festivalima kao što su Kopenhagen džez, Mir gitar festival, Upsala gitar festival, Hapavesi folk, Talina gitar fest, Esti koncert, Gitar art samer fest.

U SAD je, takođe, ordžao turneju i nastupio na prestižnom SHSW festivalu, kao i u svim značajnim koncertnim salama i na festivalima u Čikagu, San Francisku, Los Anđelesu, Njujorku i Filadelfiji.

Nagradu Premio Maestro Eleazar de Carvalho za najboljeg solistu osvojio je 2002. godine, izvodeći Vilja Lobosov Koncert za akustičnu gitaru i orkestar zajedno sa Brazilskim nacionalnim orkestrom.

Sa svojim triom je 2010. godine, u čuvenom džez klubu "Jazzhus Monmartre", u Kopenhagenu, snimio ce-de.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара