Читај ми!

Piter Gabrijel postao „Prog bog“

Britanski muzičar Piter Gabrijel dobitnik je ovogodišnje Progresivne muzičke nagrade (Prog) za muzičku karijeru dugu pet decenija.

Kako prenosi Bi-Bi-Si, bivšem pevaču grupe „Dženezis“ (Genesis) nagrada „Prog god“ (Prog bog) uručena je na svečanosti u šeksipirovom „Glob teatru“ u Londonu.

„Iako je progresivna muzika verovatno najpotcenjeniji muzički žanr od svih koji su ikada postojali, mnogo izvanredno talentovanih muzičara trudi se da sruši barijere i odbaci muzička pravila“, rekao je 64-godišnji muzičar primajući priznanje.

On je naveo da mu je na početku karijere bilo nelagodno zbog etikete „prog“, ali da mu danas ona nimalo ne smeta.

„To je zaista bilo nešto sasvim novo u to vreme. Rezultat nije uvek bio dobar, ali kada bismo uspevali u tome mogli smo da dopremo do ljudi i stvorimo magiju“, napomenuo je Gabrijel.

Nakon što je 1975. napustio „Dženezis“, nastavio je solo karijeru. Postigao je ogroman komercijalni uspeh sa albumom So iz 1986, na kojem su hitovi Don't Give Up i Sledgehammer koji je naredne godine osvojio rekordnih devet MTV nagrada.

Kako bi obeležio 25-godišnjicu od objavljivanja tog albuma, Gabrijel je tokom dve godine bio na turneji "Back to Front" koja se završava ovog decembra.

Gabrijel je poznat i kao jedan od najistaknutijih humanitaraca među svetskim muzičarima, kao i promoter svetske etno-muzike.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво