Читај ми!

„Rok vilidž“ 10. put

Malo južnobanatsko mesto Banatski Sokolac i ove godine okuplja ljubitelje rok, rege, bluz i fank muzike. „Rok vilidž“ je jedinstven festival rok muzike, dobro poznat i po besplatnom ulazu na koncerte, ali i po prvoj statui Boba Marlija u Evropi. Velika rok žurka počinje večeras i trajaće dva dana.

Idilična seoska atmosfera u Banatskom Sokolcu. Miriše na pokošenu travu, uređuju se bašte, vetre gostinjske sobe. Ovo su zapravo poslednje pripreme pred najvažniji seoski događaj u godini - „Rok vilidž“.

Meštani se trude da budu što bolji domaćini. Ugostiće rado, kažu, ove godine i posetioce i izvođače.

Posebnost ovog festivala je atmosfera, kada se u malom selu, u školskom dvorištu Banatskog Sokolca okupi više hiljada ljubitelja muzike i dođu velike grupe bajkera, a očekuje se da će posetilaca ove godine biti više od 5.000.

Veliko interesovanje za „Rok vilidž“ vlada i u Rumuniji, gde se, kažu organizatori, rado sluša rok sa ovih prostora.

Jedan čovek i 300 meštana ovog seoceta već 10. godinu zaredom Festival dobrih vibracija organizuju samo sa jednim motivom.

„Stvarno je motiv da svim mladima ovde, ne samo u ovom selu i opštini, nego u čitavoj regiji Južnog Banata, koji su prilično dislocirani i nemaju priliku da vide događanja, koja se dešavaju u Novom Sadu, kao što je 'Egzit', da i oni osete malo čari velikih događaja“, objasnio je Mirko Miljuš, organizator festivala.

Rok žurka počinje večeras, kada će, između ostalih, nastupiti i „Generacija 5“, „Goblini“ i „Psihomodopop“, a u subotu će na centralnoj bini publiku odličnim rok zvukom razmrdati „Ju grupa“, „Brkovi“, bosanski sastav „Dubioza kolektiv“ i S.A.R.S. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи