Читај ми!

„Bir fest“, rok grmljavina za kraj

Ovogodišnji, 12. festival muzike i piva obeležili su nastupi odličnih muzičara, a prema prvim procenama organizatora, koncerte na Ušću posetilo je više od pola miliona ljudi. Završnica „Bir festa“ u znaku „Van Goga“ i „Ju grupe“.

Beogradski festival piva „Bir fest“ ove godine je okupio više od pola miliona ljudi.

Program su u nedelju uveče otvorili Bilja Krstić i orkestar „Bistrik“, dok su atmosferu do usijanja doveli rok sastavi „Van Gog“ i „Ju grupa“.

Oko 43 sata kvalitetne muzike, 35 izvođača iz zemlje i inostranstva, između ostalih i Si Lo Grin iz Sjedinjenih Američkih Država, nekoliko stotina hiljada posetilaca, brojke su koje „Bir fest“ uzdižu u red najznačajnijih manifestacija zemlje i regiona.

Muzičko druženje poslednje, pete večeri ovogodišnjeg festivala piva oko 18 časova otvorio je bluz bend „Najt trejn“.

Posle ove družine, a pre „Di luna bluz benda“, druge grupe bluzera koja je zabavljala posetioce, na sceni na Ušću hiljadama ljubitelja soka od hmelja predstavio se i rok bend „Nijagara“ iz Novog Sada.

S prvim sumrakom sugrađani i gosti predstavnici različitih generacija uživali su i u etno-numerama koje je izvela Bilja Krstić sa svojom „Bistrik orkestrom“.

Čim su se na sceni pojavili dobro poznati momci iz „Van Goga“ nebom iznad Ušća prolomio se vrisak devojaka okupljenih u prvim redovima oko bine.

Tek što je frontmen Đule zapevao prve reči „Van Gogovog“ hita Neko te ima noćas, iz publike ga je vrlo brzo nadjačala horska podrška.

Odličnu rokersku atmosferu nije uspela da prekine ni nešto duža pauza između svirki „Van Goga“ i „Ju grupe“.

Najuporniji ljubitelji piva i različitih muzičkih pravaca u prvim minutima posle ponoći podsetili su se najvećih hitova andergraund benda „Darkvud dab“.

Čast da zatvori ovogodišnji festival piva imala je grupa „Sars“.

Ovogodišnju manifestaciju obeležilo je i uvođenje novina, poput kartica za plaćanje, kao i ulaznica od 300 dinara za prvo festivalsko veče.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво