Читај ми!

„Il divo“ dovodi u Beograd „Jasmin“ i „Mulan“

Aladinova „Jasmin“ i „Mulan“, to jest Lea Salonga, koja je otpevala numere iz čuvenih crtaća, nastupiće kao specijalna gošća na koncertu grupe „Il divo“, 24. septembra u Kombank areni!

Jedna od retkih umetnica čijim su glasom „propevale“ čak dve „Diznijeve“ princeze, Jasmin iz animiranog filma Aladin i Fa Mulan iz oba dela crtaća Mulan, Lea Salonga, nosilac je i laskave titule "Disney Legend".

To priznanje dodeljuje se ličnostima koje su svojim zalaganjem ostavile značajan trag i doprinos kompaniji „Dizni“.

Naravno, to nije jedino priznanje koje je filipinska pevačica osvojila. Među najprestižnijim svetskim nagradama koje je osvojila su: Toni, Olivier, Drama Desk Outer Critics i Theatre World, koje je dobila za svoje uloge u mjuziklima.

Internacionalnu karijeru započela je glavnom ulogom u mjuziklu Miss Saigon, a prva je azijska pevačica kojoj su poverene role Eponine i Fantine u mjuziklu Jadnici (Les Miserables) na Brodveju.

Salonga je kao dete glumila u mnogim popularnim serijama i filmovima, a imala je i svoju TV emisiju.

Ulogu Kim u mjuziklu Miss Saigon dobija na audiciji 1989. godine na kojoj je zadivila žiri glasovnim potencijalom.

Tada počinje njena internacionalna karijera. Nastupila je i na ceremoniji dodele Oskara gde je izvela pesmu A Whole New World iz filma Aladin, koja je i nagrađena ovom najvišom filmskom nagradom.

Popularnom sastavu „Il divo" (Il Divo), kao specijalna gošća, pridružila se na ovogodišnjoj svetskoj turneji, gde će zajedno sa Ursom, Sebastijanom, Dejvidom i Karlosom i beogradskoj publici dočarati duh Brodveja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво