Читај ми!

O Kajzi svi pričaju

Pojavila se iznenada i okupirala top-liste pesmom i spotom "Hideaway". Zove se Kajza, rođena je u Kanadi, ali sve češće je u Njujorku i Londonu. Peva, svira i komponuje, a kad treba i igra i to sa slomljenim rebrom.

Mlada Kanađanka je umetnica koja zna kako da radom prebrodi bol, ali i iskoristi situaciju u kojoj se našla. Tinejdžerske godine povela je vežbajući baletske pokrete, a zatim se pridružila Kanadskoj mornarici, gde je umalo odabrana za snajperistu.

Umesto da radni vek provodi gledajući kroz nišan, Kajza je odlučila da zaroni u elektro-pop.

Međutim, svet muzike nije bezbedan ni izbliza onoliko koliko je verovala.

To je shvatila već prilikom snimanja spota za Hideaway, pesmu sa istoimenog albuma koji samo što nije izašao.

„Snimanje spota delovalo je nemoguće. Imala sam samo tri dana da naučim pet potpuno novih plesnih stilova. Svi u mojoj okolini govorili su da to nije moguće. Kao da to nije bilo dovoljno, na dan snimanja polomila sam rebro. Uspela sam da izvedem sve dva puta, a onda nisam mogla da se pomerim mesec dana“, izjadala se časopisu Roling stoun 25-godišnja kantautorka po završetku snimanja.

Video-klip je upečatljiv prikaz Kajzine „šetnje“ kroz grad. Pevačica menja partnere i igračke stilove uz živi ritam pesme. Bolu od slomljenog rebra nema ni traga ni glasa.  

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи