RTS prenosi „Evrosong“ 2014.

Obe polufinalne večeri i finale 59. takmičenja za najbolju pesmu Evrope, gledaoci Radio-televizije Srbije moći će da prate u direktnom TV prenosu na Prvom programu. Nadmetanje 37 zemalja održava se u Kopenhagenu od 6. do 10. maja 2014. godine.

Radio-televizija Srbije prenosiće oba polufinala i finale takmičenja za 59. „Pesmu Evrovizije“, koje se održava u Danskoj između 6. i 10. maja 2014. godine.

Ljubitelji jedne od najvećih muzičkih manifestacija u Evropi, koja svake godine okuplja milione gledalaca kraj malih ekrana, moći će da uživaju u pesmama 37 predstavnika na Prvom programu Medijskog javnog servisa Srbije, iako ove godine nemamo svog predstavnika u Danskoj.

„Prenosi polufinala 'Evrosonga 2014.' su u utorak 6. maja, četvrtak 8. maja i finale u subotu 10. maja i na RTS-u“, saopštila je Duška Vučinić, šef Odeljenja za pi-ar i korporativni imidž RTS-a.

„Poznato je da ove godine zbog finansijskih razloga nismo u mogućnosti da imamo predstavnika u Kopenhagenu, ali duboko verujemo da ćemo učestvovati već naredne godine. Naša želja je, baš kao i svih evrovizijskih fanova, da se tradicija učešća Srbije nastavi na 'Evrosongu', kao i da nastavimo festivalsku tradiciju izbora nacionalnog predstavnika kao što je to bio 'Beosong' prošle godine“, naglasila je Vučinićeva dodajući da, nažalost, iz Srbije neće moći da se glasa. 

Domaćini „Pesme Evrovizije 2014.“ neće moći da nadmaše prethodnike po broju učesnika. Ove godine predstavnike na ovoj prestižnoj manifestaciji potvrdilo je 37 zemalja, dok je prošle godine u Stokholmu, u Švedskoj takmičilo se 39.

U Beogradu 2008. godine, kada je „Evrosong“ organizovao RTS, učestvovala su rekordna 43 predstavnika.

Predstavnica Danske, Emeli de Forest, pesmom Samo suze (Only Teardrops) pridobila je simpatije evropske publike i žirija iz 39 država-učesnica prethodnog takmičenja koje je održano u švedskom gradu Malmeu i omogućila Danskoj organizaciju izbora za najlepšu pesmu Evrope ove godine.

„Pesma Evrovizije 2014.“ je 59. takmičenje za najbolju pesmu Evrope i prema odluci organizatora, Javnog servisa Danske (DR) i Evropske radiodifuzne unije (EBU), takmičenje će se održati 6. i 8. maja, kada su na programu polufinala, i 10. maja, kada će biti održano finale.

Pridruži nam se

Danska treći put organizuje „Pesmu Evrovizije“. Prvi put je to bilo 1964, a potom 2001. godine.

Moto takmičenja ovog puta je „Pridruži nam se“ (Join Us).

„Evrovizijski dijamant“ centralni je motiv vizuelnog identiteta „Pesme Evrovizije 2014.“ i predstavlja ono što je u stvari samo takmičenje - središte koje je u isto vreme svetlucavo i snažno.

Dijamant ima mnogo različitih strana i prikazuje različitost i bogatstvo koje će se pojaviti na sceni predstojećeg „Evrosonga“.

Scenu koja je takođe u obliku dijamnata dizajnira Klaus Sir, koji ima iskustva sa dizajniranjem velikih scena za spektakle poput „Evrosonga“.

broj komentara 4 pošalji komentar
(četvrtak, 10. apr 2014, 11:44) - BHRT, Bosna i Hercegovina [neregistrovani]

Mislim stvarno je ta evrovizija glupost

Preskupo em preglupo pogledajte samo prestavnika Austrije da te Bog dragi sacuva i sakloni blago receno uzas.
Prije svega hvala dragom Bogu pa ne idemo ni ove godine na ovaj cirkus iskreno se nadam da necemo biti tu ni 2015 godine jer bolje je te pare ulozit negdje pametnije u neki hajd recimo obrazovni ili djeciji program nego tolike pare dati za tri minuta "slave" i to je to.

(utorak, 08. apr 2014, 01:56) - mare [neregistrovani]

glupost

koga je briga za evroviziju? vise paznje se obraca na scenski nastup, rasvetu, voditelje nego na muziku.

(ponedeljak, 07. apr 2014, 21:25) - anonymous [neregistrovani]

nema te drazi

Dzabe kad ne ucestvujemo.

(ponedeljak, 07. apr 2014, 18:49) - parapapa [neregistrovani]

JES!!!!!

Odlicno, jedva cekam ESC 2014.!!!!