Читај ми!

RTS prenosi „Evrosong“ 2014.

Obe polufinalne večeri i finale 59. takmičenja za najbolju pesmu Evrope, gledaoci Radio-televizije Srbije moći će da prate u direktnom TV prenosu na Prvom programu. Nadmetanje 37 zemalja održava se u Kopenhagenu od 6. do 10. maja 2014. godine.

Radio-televizija Srbije prenosiće oba polufinala i finale takmičenja za 59. „Pesmu Evrovizije“, koje se održava u Danskoj između 6. i 10. maja 2014. godine.

Ljubitelji jedne od najvećih muzičkih manifestacija u Evropi, koja svake godine okuplja milione gledalaca kraj malih ekrana, moći će da uživaju u pesmama 37 predstavnika na Prvom programu Medijskog javnog servisa Srbije, iako ove godine nemamo svog predstavnika u Danskoj.

„Prenosi polufinala 'Evrosonga 2014.' su u utorak 6. maja, četvrtak 8. maja i finale u subotu 10. maja i na RTS-u“, saopštila je Duška Vučinić, šef Odeljenja za pi-ar i korporativni imidž RTS-a.

„Poznato je da ove godine zbog finansijskih razloga nismo u mogućnosti da imamo predstavnika u Kopenhagenu, ali duboko verujemo da ćemo učestvovati već naredne godine. Naša želja je, baš kao i svih evrovizijskih fanova, da se tradicija učešća Srbije nastavi na 'Evrosongu', kao i da nastavimo festivalsku tradiciju izbora nacionalnog predstavnika kao što je to bio 'Beosong' prošle godine“, naglasila je Vučinićeva dodajući da, nažalost, iz Srbije neće moći da se glasa. 

Domaćini „Pesme Evrovizije 2014.“ neće moći da nadmaše prethodnike po broju učesnika. Ove godine predstavnike na ovoj prestižnoj manifestaciji potvrdilo je 37 zemalja, dok je prošle godine u Stokholmu, u Švedskoj takmičilo se 39.

U Beogradu 2008. godine, kada je „Evrosong“ organizovao RTS, učestvovala su rekordna 43 predstavnika.

Predstavnica Danske, Emeli de Forest, pesmom Samo suze (Only Teardrops) pridobila je simpatije evropske publike i žirija iz 39 država-učesnica prethodnog takmičenja koje je održano u švedskom gradu Malmeu i omogućila Danskoj organizaciju izbora za najlepšu pesmu Evrope ove godine.

„Pesma Evrovizije 2014.“ je 59. takmičenje za najbolju pesmu Evrope i prema odluci organizatora, Javnog servisa Danske (DR) i Evropske radiodifuzne unije (EBU), takmičenje će se održati 6. i 8. maja, kada su na programu polufinala, i 10. maja, kada će biti održano finale.

Pridruži nam se

Danska treći put organizuje „Pesmu Evrovizije“. Prvi put je to bilo 1964, a potom 2001. godine.

Moto takmičenja ovog puta je „Pridruži nam se“ (Join Us).

„Evrovizijski dijamant“ centralni je motiv vizuelnog identiteta „Pesme Evrovizije 2014.“ i predstavlja ono što je u stvari samo takmičenje - središte koje je u isto vreme svetlucavo i snažno.

Dijamant ima mnogo različitih strana i prikazuje različitost i bogatstvo koje će se pojaviti na sceni predstojećeg „Evrosonga“.

Scenu koja je takođe u obliku dijamnata dizajnira Klaus Sir, koji ima iskustva sa dizajniranjem velikih scena za spektakle poput „Evrosonga“.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво