Читај ми!

„Pusi rajot“ nastupaju s Madonom

Američka kraljica popa pozvala ruske „borce za ljudska prava“, članice grupe „Pusi rajot“ na svoj njujorški nastup. Na koncertu će pročitati govor o političkoj situaciji u Rusiji.

Američka pevačica Madona saopštila je da će se sledeće nedelje na koncertu u Njujorku na sceni pojaviti zajedno s članicama ruske pank grupe „Pusi rajot“, Nadeždom Tolokonikovom i Marijom Aljehinom.

„Zadovoljstvo mi je da predstavim moje prijateljice u borbi za slobodu, Nađu i Mašu“, navodi se u Madoninom saopštenju.

Madona je dodala da se „divi“ hrabrosti članica „Pusi rajot“, kao i da je podržala njihova zalaganja u borbi za ljudska prava i slobodu reči.

Tolokonikova je na svom Tviter nalogu potvrdila da će se ona i Aljehina videti s Madonom u Njujorku. Njen muž Pjotr Verzilov je agenciji Frans pres rekao da dve članice ruske grupe neće pevati na koncertu, nego da će samo pročitati govor o političkoj situaciji u Rusiji.

Tolokonikova i Aljohina puštene su na slobodu krajem prošle godine. One su prethodno osuđene na po dve godine zatvora za huliganstvo zbog performansa u Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi, u znak protesta zbog kandidature Vladimira Putina za treći predsednički mandat.

Treća članica grupe, Jekaterina Samucevič, posle žalbe na presudu osuđena je na uslovnu kaznu.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво