Читај ми!

Odosmo u Malme!

„Moje 3“, ostali članovi srpskog evrovizijskog tima i osam verzija pesme „Ljubav je svuda“ spremni su za Švedsku! U holu RTS-a Mirna, Sara i Nevena oprostile su se pevajući romantičnu verziju, a predstavili su se i ostali članovi srpskog evrovizijskog tima.

Uz nežni ritam balade Ljubav je svuda, jedne od osam pripremljenih verzija naše ovogodišnje takmičarske pesme, „Moje 3" su u holu RTS-a najavile odlazak srpske evrovizijske delegacije u Malme.

Nevena, Mirna i Sara rekle su da će nastojati da u Malmeu što bolje predstave Srbiju, a da im je trenutno najvažniji cilj ulazak u finale.

„Ulazak u finale takmičenja bio bi najveći uspeh za početak, da zemlju predstavimo na pravi način i da svi budu ponosni na nas tih tri minuta, kada budemo na sceni", rekla je Nevena.

Mirna je rekla da se trio spremao za „Evrosong" dugo i veoma dobro, a Sara je dodala da su u pripremi mnogo radile na glumi i da će njihov nastup u Malmeu biti drugačiji nego na takmičenju „Beosong".

Prisutnima su se predstavili i ostali članovi tima, najpre Saša Milošević Mare, kompozitor ovogodišnje numere koja predstavlja Srbiju i koautor pobedničke Molitve Marije Šerifović.

Milošević je rekao da ne misli da je muzika pravo polje za takmičenje, ali da će „Moje 3" i celokupan tim nastojati da naprave što bolji rezultat i da Srbiju predstave u što boljem svetlu.

„Ne razmišljam o konkurenciji i čuo sam svega dve pesme", objasnio je Mare i dodao da etno varijante u muzici donose uspeh, ali da je pesma Srbije u evropskom maniru, kao što je i omladina u Srbiji evropska, a ujedno je i u skladu sa tim mladim godinama.

Na konferenciji za medije govorili su i Dragan Ilić, šef delegacije, Borislav Miljković, kreativni direktor RTS-a i Duška Vučinić, izvršna direktorka projekta „Pesma Evrovizije Srbije 2013", kao i drugi članovi tima.

Dragan Ilić je rekao da su predstavnice Srbije izabrane na najdemokratskiji način glasovima publike i da su vredno pripremale svoj nastup, od momenta izbora do odlaska u Švedsku.

Ilić je podsetio da je Srbija do sada imala odličan uspeh na takmičenjima za Pesmu Evrovizije, sa osvojenim prvim, drugim, trećim i šestim mestom, kao i redovnim učešćem u finalu izbora.

„Svetske i pevačke velesile ne mogu time da se podiče. To je njihov zadatak: da uđu u finale, a posle sve je moguće", prokomentarisao je Ilić dosadašnji uspeh Srbije i predstojeći nastup grupe „Moje 3".

Zamenik direktora Kancelarije Vlade Srbije za dijasporu i saradnju sa Srbima u regionu Rastko Janković, pozvao je Srbe iz rasejanja da podrže nastup grupe „Moje 3" i poželeo predstavnicama Srbije sreću na takmičenju.

Janković je članicama grupe „Moje 3" Neveni, Mirni i Sari predao zastavu Srbije i poručio im da će, i ako ne budu prve, sigurno biti najlepše na Pesmi Evrovizije.

U njihovoj pratnji biće prateći vokali Ksenija Milošević, Dunja Vujadinović i Jelena Mitić, a pored zvanične verzije pesme Ljubav je svuda, Milošević je pripremio nekoliko verzija uz tekstove na srpskom i engleskom jeziku, kao i instrumental u kome dominira violina.

Predstavnice Srbije na ovogodišnjem takmičenju za najbolju pesmu Evrope, „Moje 3" nastupaće 14. maja u Malme areni kao 16. i zatvoriti prvo polufinalno veče.

Za Srbiju u prvom polufinalu „Evrosonga" mogu da glasaju TV gledaoci iz sledećih zemalja: Velika Britanija, Švedska, Italija, Danska, Hrvatska, Ukrajina, Holandija, Austrija, Slovenija, Estonija, Rusija, Litvanija, Irska, Belorusija, Crna Gora, Belgija i Moldavija.

Redosled nastupa u finalu biće poznat do 17. maja u tri sata ujutru. Pre toga, obaviće se preliminarni žreb finalista, čime će se odrediti u kom delu večeri nastupaju takmičari.

Posebnim žrebom, biće određen redosled nastupa članova „Velike petorke" 12. maja na konferenciji za novinare. Od ranije je poznato da će domaćin, predstavnik Švedske, nastupiti 16. u finalu.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво