„Bajaga i instruktori“ prvi put u Poljskoj

Pesme „442 do Beograda“, „Moji drugovi“ i „Verujem, ne verujem“, Poljaci su već imali prilike da čuju u vidu raznih obrada, ali 19. aprila prvi put u Poljskoj će „glavom i bradom“ nastupiti „Bajaga i instruktori“.

Sastav „Bajaga i Instruktori" u okviru koncertnih aktivnosti povodom novog albuma Daljina, dim i prašina prvi put u karijeri nastupiće u Poljskoj 19. aprila u klubu „Proksima" u Varšavi.

„Poljska je jedna od retkih zemalja u Evropi u kojoj do sada sticajem okolnosti nismo svirali. Kažu da je dobro interesovanje i očekujem super koncert u Varšavi. To je lepa prilika da se konačno upoznamo sa poljskom publikom i nadam se da ćemo tokom leta odsvirati i nekoliko festivala u Poljskoj", izjavio je Momčilo Bajagić.

Posredno, poljska publika je već imala prilike da se upozna sa Bajaginom muzikom. Najpre se na albumu obrada jugoslovenskih pop hitova Jugoton (2001) našla njegova pesma 442 do Beograda prepevana kao Falochron, u izvođenju Olafa Deriglasofa.

Iste godine je i Krystof Kravcyk obradio Moji drugovi, koji su na poljskom postali Mój przyjacielu, a na kraju je kantautor Maciej Malenzuk za sličnu kompilaciju Jugopolis 2 (2011) prepevao Verujem, ne verujem u Ostatnia nocka, koja je postala hit u Poljskoj sa preko 12 miliona Jutjub poseta.

Na koncertu u Klubu studenata univerziteta u Varšavi koja prima oko 1.500 posetilaca, Bajaga kaže da će posebnu ulogu imati „instruktor" Žika Milenković.

„Žika će da se pripremi za komunikaciju sa Poljacima. On uvek uči te strane jezike. Kao što je naučio rumunski, tako će sigurno sada poljski".

Pre Poljske, „Bajagu i Instruktore" očekuje 9. marta nastup u Beču u dvorani „Koloseum XXI".

„U Beču dugo nismo svirali. Velika je hala u pitanju, ali pošto u Beču ima puno ljudi sa naših prostora, verujem da će biti puno."

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 13. feb 2013, 18:47) - anonymous [neregistrovani]

Dobrodošli u Vrašavu

To će biti već drugi srpski koncert ove godnie, prvi je bio Električni Orgazam početkom januara. Dolazite, čekamo Vas.

(sreda, 13. feb 2013, 17:48) - linton [neregistrovani]

super!

Polska publiczność nie może się doczekać! :-)