Читај ми!

Rođendan i Dan zaljubljenih slavi u Beogradu

Vlasnica „glasa koji se rađa jednom u 100 godina“, kako ju je svojevremeno opisao Karlo Metikoš, pevaće zaljubljenima u Centru „Sava“ 14. februara. Na beogradskom koncertu Josipa Lisac će proslaviti dve stvari – 40. godina od izlaska albuma „Dnevnik jedne ljubavi“ i svoj 62. rođendan.

Pevačica jedinstvenog glasa i pojave Josipa Lisac održaće koncert za Dan zaljubljenih, 14. februara, u Centru „Sava", na kome će obeležiti 40 godina od izlaska kultnog albuma Dnevnik jedne ljubavi, najavila je koncertna agencija „Long plej".

„Nisu važne godine, a nije važno ni vreme, samo je važna ljubav", kratko je rekla pred dolazak u Beograd Josipa Lisac, koja inače 14. februara slavi i svoj rođendan.

Beogradsku publiku Josipa Lisac će podsetiti na Dnevnik jedne ljubavi (1973), njen prvi album koji sa pesmama Sreća, O jednoj mladosti, Ležaj od suza danas uživa kultni status i mesto u svim antologijama.

Dnevnik jedne ljubavi je među prvim konceptualnim albumima jugoslovenske pop i rok muzike, koji je već u prvoj godini distribucije prodat u 25.000 primeraka, zasluživši naslov „Zlatne ploče" od matičnog diskografa „Jugotona".

Priča o Dnevniku... zapravo je počela 1971. godine, kada je mlada pevačica Josipa Lisac, koja se pročula pesmom Arsena Dedića Što me čini sretnom na festivalu Opatija 1968. godine, upoznala Karla Metikoša, koji je kao pop pevač već doživeo uspeh u Evropi pod imenom Met Kolins.

Njeno poznanstvo i druženje s Metikošem ubrzo prerasta u ljubav, donoseći joj mir i zrelost. Metikoš je jednom prilikom rekao: „Josipa je glas koji se rađa jednom u 100 godina".

Okrenuo se komponovanju i već 1972. godine odnose prvu zajedničku pobedu na „Zagrebfestu" sa pesmom, kasnije evergrinom Dok razmišljam o nama.

Sledi Josipin prvi studijski album. Metikoš je bio zadužen za muziku, a stihove za album pisao je Ivica Krajač.

Na koncertu u Centru „Sava", koji će biti posvećen Metikošu, publika će čuti i hitove kao što su Magla, Hir, hir, hir, Gdje Dunav ljubi nebo, Boginja, Danas sam luda...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво