„Kerber“, poslednje pripreme

Godinu u kojoj proslavlja tri decenije rada niška rok grupa „Kerber“ zaokružiće koncertom 13. decembra u Hali sportova na Novom Beogradu. Članovi benda uveliko se spremaju za nastup, koji će, kako tvrde, biti posebna priča.

Ekipa RTS-a zatekla je članove benda „Kerber" na jednoj od proba pred beogradski koncert 13. decembra u Hali sportova na Novom Beogradu. Ne odaju detalje, jer, kažu, ne pričaju mnogo o koncertima unapred, ali će gostiju i iznenađenja, svakako, biti.

„Počeli smo pre godinu dana u Nišu. Za ovih godinu dana smo se dobro usvirali, i svaki koncert je različit, svaki ima neku svoju priču. I beogradski je ostavljen da ima svoju priču", izjavio je Goran Šepa Gale.

Interesantno je da ove godine poznati niški bend proslavlja tri decenije rada. Ime troglavog psa iz mitologije, koje su uzeli za svoj naziv na neki način se obistinilo – članovi benda su se menjali, ali tri pokretačke glave Toma, Bane i Gale, tu su od početka i sa njima „Kerber" nastavlja da živi.

„Ja mislim da će živeti dok sam i ja živ, pretpostavljam, jer to je deo mene, verovatno i njihov deo. To je naša tetovaža nevidljiva, ali na duši je tu uvek", objasnio je Branislav Božinović.

Sarađivali su sa najpoznatijim imenima domaće muzike, kao što su „Riblja čorba", Kornelije Kovač i Dragoljub Đuričić. Ratne igre, Mezimac, Nebo je malo za sve, samo su neke od pesama koje slušaju sve generacije.

„Vrlo sam srećan što klinci pevaju naše pesme. Znači da je to bilo dobro, da su naše pesme preživele, pre svega, i to me posebno raduje", izjavio je Tomislav Nikolić.

Za sve ove godine snimili su šest studijskih i nekoliko lajv albuma, a jedan od njih, Ratne igre, snimili su u Velikoj Britaniji. Pripremaju i novi album.

„Žvaćemo ga ovako po probama, i demo snimke nešto sami radimo, tako da na vidiku je i ja tvrdim da će biti sigurno hitova koji će trajati bar kao i ovi prethodni", obećao je Gale.

Da li su rok, pop ili hevi metal grupa – prepuštaju drugima da procene. Važno je, kažu, da je ono što daju, pre svega, dobra muzika.

broj komentara 6 pošalji komentar
(nedelja, 13. apr 2014, 14:15) - anonymousRATKO [neregistrovani]

Kerber

Jedna od najboljih grupa EX YU, Gale je ljudina, uvjerio sam se na cuckoj jeci, 2013, želim im još godina da traju,

(subota, 08. dec 2012, 23:49) - anonymous [neregistrovani]

Krenula je invazija starih bendova.

Lepo sam ja rekao bez starca nema udarca. Dok matorci ne zasviraju stare stvari, mladi ce i dalje balaviti na tehno i gumene zene.

(subota, 08. dec 2012, 20:58) - anonymous+ [neregistrovani]

Одлични

Браво! Поздрав из Републике Српске!!!

(subota, 08. dec 2012, 17:38) - zumbe [neregistrovani]

Dragoljub

Pa nisu baš sarađivali sa Đuričićem. On je pet godina bio punopravni član benda i ostavio neizbrisiv trag.

(subota, 08. dec 2012, 16:31) - Jelena K. PK [neregistrovani]

Kerber

Institucija dobrih muzičara... "Nenormalno - normalni", celu jubilarnu godinu proslavljju zajedno sa nama, serijom fantastičnih koncerata u raznim gradovima, svirkom koja traje po dva, tri sata... Videćete ih na koncertu i znaćete o čemu pričam... <3

(petak, 07. dec 2012, 16:06) - anonymous [neregistrovani]

kerber

srpska kultna grupa(brend) prave žive legende,jedan od najboljih rock grupe u regiji..pozdrav makedonija