Читај ми!

Željko će pevati na srpskom!

Srpski predstavnik na 57. „Eurosongu“ i Radio-televizija Srbije doneli su odluku - Željko Joksimović će u Bakuu pevati na srpskom jeziku, što je pozdravljeno velikim aplauzom predstavnika medija na večerašnjem druženju u holu zgrade RTS-a. Evropske kladionice već daju dobre kvote i optimistične prognoze našoj pesmi.

Odlučeno je. Željko Joksimović pevaće na srpskom jeziku, na 57. takmičenju za „Pesmu Evrovizije", u Azerbejdžanu. Odluka je pala četiri dana posle predstavljanja numere Nije ljubav stvar.

Sada, kada su note i tekst predstavljeni javnosti, Željka očekuju pripreme scenskog nastupa i probe.

Predstavnik Srbije moraće u samo tri minuta da ubedi Evropu da glasa za njega.

Joksimović se večeras, u holu zgrade RTS-a, družio sa medijima i prijateljima.

„Iako sam učestvovao na 'Eurosongu' kao kompozitor i voditelj, drugačija je odgovornost kada ste izvođač na sceni. Ove godine mi je mnogo 'topliji krompir' u rukama, nego 2004, jer sam u međuvremenu radio pesme za druge učesnike", istakao je Željko.

„Razmišljao sam mnogo da li da učestvujem, s obzirom na to da sam već veteran na tom takmičenju, ali onda sam shvatio da je to moj posao – ja sam kompozitor i pevač i ponosan sam što ću ponovo predstavljati Srbiju", rekao je Joksimović.

Scenski nastup je, po njegovom mišljenju, veoma važan i želja mu je da bude drugačiji nego 2004. godine.

„Moramo nešto novo da napravimo. Radićemo na tome da bude jednostavan, drugačiji i emotivan kao što je i pesma i da ne košta mnogo. Ni scenski nastup, ni naša promocija u Azerbejdžanu neće biti pretenciozni, jer se u poslednje vreme kvalitet gubi zbog nečeg šarenog", ocenio je Joksimović, dodavši da neće biti ni promotivne turneje.

Tradicionalno na srpskom 

Ponovivši da će pesmu Nije ljubav stvar u Bakuu izvesti na srpskom jeziku, Željko je dao sledeće objašnjenje: „Obe verzije (engleska i srpska) mi leže. Predstavljanju pesme u studiju u Košutnjaku prisustvovali su šefovi delegacija petnaestak zemalja učesnica 'Eurosonga' i glasali su koja je verzija bolja. Rezultat je bio 50:50. Ali, pevaću na srpskom, jer je to naša tradicija i Marija (Šerifović) je pobedila pevajući na maternjem jeziku".

Kompozitor je primetio da će ovogodišnje takmičenje biti „veoma jako", jer ima zvučnih imena, ali i onih koji prvi put učestvuju i dodao da veoma poštuje konkurenciju, uveren, ipak, da Srbija ima kvalitetnu pesmu.

„Mogao sam da napravim i neko iznenađenje, volim da eksperimentišem, ali u Azerbejdžanu ne predstavljam samo sebe, već celu Srbiju i zato imam veću odgovornost, a pesme Lane moje, Oro, Lejla su imale uspeha, pa nisam želeo da menjam to." 

Nemojte se iznenaditi ako pobedimo 

„Idemo do kraja i ja se nadam da ćemo na tom putu i uspeti. Vrlo lako se može desiti da pobedimo. To nije samo fraza, nemojte da budete iznenađeni ako se to desi. Mislim da će to nama svima da prija. Ukoliko ne, opet lepo, napravićemo najbolju moguću razglednicu u Azerbejdžanu", smatra srpski predstavnik.

„Nikada nisam dobio toliko pozitivnih kritika. Verovatno se pogodila emocija pesme, teksta, melodije, aranžmana, instrumentala sa nekim senzibilitetom našeg naroda, kojem naša muzika prija", dodao je Joksimović.

Za samo četiri dana, pesma Nije ljubav stvar na Jutjubu je odslušana više od dva miliona puta.

Posle premijernog predstavljanja Joksimovićeve pesme, 10. marta, novinar zvaničnog sajta „Pesme Evrovizije" napisao je da je Joksimović spreman da vrati „Eurosong" u Beograd, u Beogradsku arenu gde je takmičenje održano 2008, a jedan britanski kladioničarski gigant, predstavnika Srbije već kotira među prva tri mesta.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво