Читај ми!

„Nije ljubav stvar“, poručuje Željko Evropi

Pesma koja će predstavljati Srbiju na 57. takmičenju za „Pesmu Evrovizije“ u Azerbejdžanu zove se „Nije ljubav stvar“, kompozitora i izvođača Željka Joksimovića. Autori teksta Marina Tucaković i Miloš Roganović.

U specijalnoj emisiji Radio-televizije Srbije, pod nazivom „Evropska pesma", domaćoj i svetskoj javnosti predstavljena kompozicija Nije ljubav stvar koju će Željko Joksimović izvesti na 57. „Eurosongu" u Azerbejdžanu, u maju ove godine.

Uz srpsku varijantu, čiji su autori teksta Marina Tucaković i Miloš Roganović, izvedena i verzija na engleskom jeziku, Synonym, čiji tekstualni deo potpisuje Ljilja Jorgovanović.

Predstavnik Srbije u šou-programu izveo i najveće hitove iz svog bogatog muzičkog opusa - Ono naše što nekad bejaše, Lane moje, Ljubavi, Zaboravljaš, Ima nešto u tom što me nećeš, Devojka sa polja zelenih, Nije do mene - ali u potpuno novom ruhu, u pratnji Simfonijskog orkestra RTS-a.

Specijalni gosti emisije „Evropska pesma" bili su dugogodišnji saradnici našeg predstavnika na „Pesmi Evrovizije": Jelena Tomašević Bosiljčić, koja je otpevala pesme Jutro i Oro, u pratnji Bore Dugića, zatim Halid Bešlić (Miljacka), Ivan Bosiljčić (Idu dani) i Hari Varešanović (Lejla).

U publici TV studija RTS-a u Košutnjaku, poklonici Željkove muzike i ljubitelji „Eurosonga", imali su priliku da istovremeno sa TV i internet auditorijumom, premijerno čuju pesmu Željka Joksimovića.

Ovde možete preuzeti fotografije u formatu za štampane medije.

Snimak emisije „Evropska pesma" možete pogledati/preuzeti na našoj strani Emisije