Читај ми!

Bojana i Nikola imaju talenat!

Rođeni brat i sestra, Nikola i Bojana Peković iz Kraljeva, pokazali su najveći talenat među finalistima trećeg serijala! Glasovi gledalaca doneli su ovim zaljubljenicima u tradicionalnu muziku 100.000 evra i veliku popularnost.

Potraga za najvećim talentom je završena! Bojana i Nikola Peković osvojili su srca najvećeg broja gledalaca i dobili nagradu od 100.000 evra i još važnije - šansu da se profesionalno afirmišu.

„Hvala svima koji su nas podržavali i svima onima koji su glasali za nas, i svima onima koji su nam pomogli", ushićeno je rekla Bojana neposredno po proglašenju pobednika trećeg serijala šou-programa „Ja imam talenat".

„Poručujem svima da ne odustaju od svojih snova i da se prijave u ovaj šou jer je ovo izvanredna prilika", dodala je mala guslarka, a njenim rečima zahvalnosti se pridružio i brat Nikola.

Pobednici su rođeni u muzičkoj porodici u Kraljevu. Dvadesetogodišnji Nikola trenutno studira Muzičku akademiju u Nišu, odsek harmonika, a 14-godišnja Bojana pohađa osnovnu i muzičku školu i njen instrument su gusle.

Oboje su više puta nagrađivani, a učestvovali su na brojnim muzičkim takmičenjima i manifestacijama širom Evrope. Želja im je da se obrazuju i šire svetom priču o srpskoj muzičkoj tradiciji koju svesrdno neguju.

Vicešampionka trećeg serijala je Emilija Đonin iz Vršca, dok je „bronza" pripala studentu prava sa operskim glasom Marko Milanoviću.

„Prezadovoljna sam plasmanom jer mislim da smo svi mi koji smo ušli u finale zaista postigli veliki uspeh i svi smo zapravo pobednici", rekla je u duhu sportskog šampiona drugoplasirana Emilija.