Читај ми!

„Viva voks“ Jutjub zamenio Centrom „Sava“

Prepuna Velika dvorana Centra „Sava“ dokaz je da je veliki broj onih koji su pesme u izvođenju hora „Viva voks“ slušali na Jutjubu želeli da ih čuju i vide i uživo. Pop i rok kompozicije u pratnji „bitboksera“ dobile su duhovito i maštovito prilagođen scenski nastup i oduševile beogradsku publiku.

Hor „Viva voks", čiji je snimak na Jutjubu poslednjih meseci bio među najgledanijim muzičkim snimcima, održao je koncert u Centru „Sava". Koncert je bio rasprodat dve nedelje unapred i sasvim je opravdao popularnost na internetu i interesovanje publike.

Iako je snimak sa koncerta koji su održali u maju, na Jutjubu za samo desetak dana pogledalo više od milion ljudi, čini se da niko nije očekivao da će Velika dvorana Centra „Sava" biti prepuna.

Ali energiju nastupa, koja, takoreći zapljusne slušaoca, nijedan medij nije mogao da zabeleži, energiju koju je još dodatno osnažila ogromna podrška publike sa svih strana sveta.

„Viva voks" (Viva vox) prvobitno je bio hor Zemunske gimnazije. Od tradicionalnog horskog repertoara do obrada pop i rok pesama došlo je spontano.

„U žanr obrada popa i roka došli smo tokom trenutaka posle proba iz raznih improvizacija. Do ideje je došlo kroz pokušaje da glasom podražavamo zvuke pojedinih instrumenata", objasnila je dirigentkinja Jasmina Lovren.

I tako popularne pesme, zvuke instrumenata, pa i zvuke koje proizvodi samo elektronika članovi hora „Viva voks" izvode glasovima.

Imaju odlične imitatore tako da pesmama ne nedostaje ni ritam ni harmonija.

Tu je i scenski nastup, duhovito i maštovito prilagođen svakoj numeri. Ako su se u avanturu obrade popularne muzike upustili iz zabave, kako kažu, rezultat je visokog kvaliteta i sasvim u skladu sa nazivom hora „živeo glas".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво