„Viva voks“ Jutjub zamenio Centrom „Sava“

Prepuna Velika dvorana Centra „Sava“ dokaz je da je veliki broj onih koji su pesme u izvođenju hora „Viva voks“ slušali na Jutjubu želeli da ih čuju i vide i uživo. Pop i rok kompozicije u pratnji „bitboksera“ dobile su duhovito i maštovito prilagođen scenski nastup i oduševile beogradsku publiku.

Hor „Viva voks", čiji je snimak na Jutjubu poslednjih meseci bio među najgledanijim muzičkim snimcima, održao je koncert u Centru „Sava". Koncert je bio rasprodat dve nedelje unapred i sasvim je opravdao popularnost na internetu i interesovanje publike.

Iako je snimak sa koncerta koji su održali u maju, na Jutjubu za samo desetak dana pogledalo više od milion ljudi, čini se da niko nije očekivao da će Velika dvorana Centra „Sava" biti prepuna.

Ali energiju nastupa, koja, takoreći zapljusne slušaoca, nijedan medij nije mogao da zabeleži, energiju koju je još dodatno osnažila ogromna podrška publike sa svih strana sveta.

„Viva voks" (Viva vox) prvobitno je bio hor Zemunske gimnazije. Od tradicionalnog horskog repertoara do obrada pop i rok pesama došlo je spontano.

„U žanr obrada popa i roka došli smo tokom trenutaka posle proba iz raznih improvizacija. Do ideje je došlo kroz pokušaje da glasom podražavamo zvuke pojedinih instrumenata", objasnila je dirigentkinja Jasmina Lovren.

I tako popularne pesme, zvuke instrumenata, pa i zvuke koje proizvodi samo elektronika članovi hora „Viva voks" izvode glasovima.

Imaju odlične imitatore tako da pesmama ne nedostaje ni ritam ni harmonija.

Tu je i scenski nastup, duhovito i maštovito prilagođen svakoj numeri. Ako su se u avanturu obrade popularne muzike upustili iz zabave, kako kažu, rezultat je visokog kvaliteta i sasvim u skladu sa nazivom hora „živeo glas".

broj komentara 5 pošalji komentar
(petak, 02. dec 2011, 16:21)
Mire [neregistrovani]

Lepo!

Billy Jean mi je bio bas bzvz, a ostalo bez teksta! Pogotovo kraj!!!!

(petak, 02. dec 2011, 15:43)
anonymous [neregistrovani]

SAVRSENO!

Ovo je retkost videti u danasnje vreme! Savrseni ste, samo napred!!!

(petak, 02. dec 2011, 13:54)
anonymous [neregistrovani]

Glupost

A ti si se "uhvatio" za suknje!? Koje su, za jedan hor sasvim normalne dužine, tik iznad kolena. Nema tu ničeg lošeg, članovi hora su mladi a i ovo nije crkveni hor! Ma, fantastični su! Možeš samo da im zavidiš!

(petak, 02. dec 2011, 11:40)
Aleksandar Milosevic [neregistrovani]

svaka čast

Ja imam preko šezdeset godina, nisam odoleo, nedju prvima sam nabavio karte, i sa svojom suprugom nestrpljivo čekao taj prvi decembar.Nestrpljenje se isplatilo, uživali smo u svim dogadjajima na koncertu, počevši od fantastičnog hora, fantastičnog i razigranog dirigenta, scenografiji, pa do reakcije publike.Osećali smo tu neverovatnu, pozitivnu energiju koja je obuzela sve prisutne, a koju je Viva Vox izdašno podelila sa nama.

(petak, 02. dec 2011, 11:08)
anonymous [neregistrovani]

viva

Nemam nesto posebno istancan sluh, ali mi zvuci da lepo pevaju. Ono sto malo bode oci je da se maksimalno insistira na kratkim suknjicama sto ce na kraju verovatno prerasti u neki erotski kabare. Samo malo umotano u "ozbiljno pevanje". Zivi bili pa videli. Pozdrav.