Gospodar prirodnih elemenata

U akcionoj avanturi "The Last Airbender", adaptaciji animirane TV serije inspirisane azijskom mitologijom, dečak Ang je jedini koji može da sačuva svet kada Nacija vatre započne rat...

Film "The Last Airbender" M. Najta Šjamalana („Šesto čulo", „Znaci" i "Unbreakable") zasnovan je na animiranoj TV seriji "Avatar: The Last Airbender", a planirano je da bude prvi deo trilogije.

Ta američka serija nastala je pod uticajem azijske umetnosti, mitologije i različitih borilačkih veština, a filmska adptacija biće dostupna u tradicionalnoj, kao i u 3D tehnologiji.

U bajkovitoj realnosti koja je stvorena u filmu, sile haosa su nadomak toga da potpuno preuzmu kontrolu, a jedini koji može da povrati harmoniju je dvanaestogodišnji dečak Ang (debitant Noa Ringer, glumiće i u novom filmu Džona Fevroa "Cowboys & Aliens").

U ovom svetu postoje ljudi koji su u stanju da kontrolišu prirodne elemente, pa su tako formirane četiri nacije čiji pripadnici mogu da kontrolišu jedan element, odnosno vodu, zemlju, vatru ili vazduh.

Jedini koji je u stanju da kontroliše sve elemente je Ang koji je avatar, odnosno fizičko otelotvorenje sveta, sa sposobnošću da crpe moć, znanja i iskustva prethodnih inkarnacija avatara.

Kada ovaj dečak naizgled pogine pre nego što u potpunosti ovlada svim moćima, Nacija vatre započinje rat da bi zagospodarila svetom.

Sto godina kasnije, tinejdžeri Katara (Nikola Pelc), koja je poslednji manipulator vodom i njen brat, mladi ratnik Soka (Džekson Retboun iz „Sumraka"), pronalaze Anga koji je zapravo samo bio zatočen i oslobađaju ga.

Tada Ang kreće u izuzetno opasnu avanturu kako bi doneo mir u svet izmučen ratom.

Na tom zadatku isprečiće mu se ambiciozni admiral Žao (Asif Mandvi iz emisije "The Daily Show with Jon Stewart"), pripadnik Nacije vatre, kao i princ Zuko (Dev Patel, koji je glumio glavnu ulogu u „Milioneru sa ulice"), proterani princ Nacije vatre, koji želi da uhvati Anga da bi povratio čast.

Premijera filma, čiji je budžet bio 100 miliona dolara, zakazana je za 2. jul.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво