Britanski film godine na repertoaru

Drama „Akvarijum" Andree Arnold, o odrastanju bez perspektive u siromašnom predgrađu, od 6. maja u beogradskom „Koloseju". U glavnim ulogama debitantkinja Kejti Džarvis i Majkl Fasbender.

Film „Akvarijum" oskarovke Andree Arnold od 6. maja biće na redovnom repertoaru bioskopa „Kolosej", najavio je distributer „MegaKom".

„Akvarijum", koji je prošle godine proglašen za najbolji britanski film, takođe je u Kanu dobio Nagradu žirija.

Ovaj film je moderna, intenzivna i na momente duhovita priča o odrastanju.

Glavna junakinja filma je buntovna petnaestogodišnjakinja Mija (debitantkinja Kejti Džarvis), koja živi u siromašnom i propalom radničkom predgrađu, gde se mogućnosti izbora za svakog pojedinca veoma ograničene, a život se svodi na kretanje u krugovima, kao u akvarijumu.

Takav život je ostavio velike posledice na Miju, koja je zbog problematičnog ponašanja izbačena iz škole, prijatelji je izbegavaju, a nije u dobrim odnosima ni sa majkom, ni mlađom sestrom.

Jedino utočište i bekstvo od sumorne svakodnevnice joj pruža ples, pa zato Mija upada u prazne stanove da bi mogla sama i na miru da vežba uz hip-hop muziku sa majušnih zvučnika.

Ipak, Mijin život se potpuno menja kada, jednog vrelog letnjeg dana, njena majka kući dovede novog dečka Konora (Majkl Fasbender, igrao u filmovima „300" i „Prokletnici").

Misteriozni stranac Konor je ljubazan prema Miji i ohrabruje njeno interesovanje za ples.

Nenaviknuta na pažnju, podršku i nežnost, Mija počinje da veruju Konoru, sve dok se ne ispostavi da ni on nije bio potpuno iskren...

Rediteljka „Akvarijuma", bivša glumica Andrea Arnold, važi za najtalentovaniju britansku rediteljku.

Za kratki film „Osa", o samohranoj majci na ivici nervnog sloma, Arnold je 2005. godine dobila Oskara, a njeno debitantsko dugometražno ostvarenje, „Crveni put", takođe je osvojilo Nagradu žirija u Kanu 2006. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи