Bioskopske premijere tokom maja

Romantične komedije i rimejkovi legendarnih horora obeležiće repertoar domaćih bioskopa u maju. Dugo očekivani filmski spektakl Ridlija Skota, sa Raselom Krouom u glavnoj ulozi, „Robin Hud" biće premijerno prikazan 12. maja u Centru „Sava", iste večeri kada je svetska premijera u Kanu.

Novi repertoar domaćih bioskopa u maju počinje romantičnom komedijom „Prestupna godina" Ananda Takera i horor ostavarenjem „Moj krvavi Dan zaljubljenih" Patrika Lusijea čija distribucija kreće 6. maja.

Radnja filma „Prestupna godina" smeštena je u Irskoj, a priča prati devojku koja je odlučna u svojoj zamisli da se uda za savršenog momka, makar to značilo da ode u Dablin i na kolenima zaprosi svog dragog, koji i posle četvorogodišnje veze još uvek joj nije stavio prsten na ruku.

Glavne uloge igraju Ejmi Adams i Metju Gud.

Od reditelja filmova „Oko", „Vrisak 3" i „Kletva", dolazi nam „Moj krvavi Dan zaljubljenih", rimejk horor ostvarenja iz 1981. godine, koji je Kventin Tarantino nazvao „najboljim slešer hororom svih vremena".

Povezujući klasični horor i novu 3D tehnologiju, Lusije vraća na veliko platno jednu od najstrašnijih priča o Hariju Vordenu, koji se deset godina nakon što je ubijen „vraća" u gradić Harmoni spreman da ponovo ubija kao što je to činio i jednu deceniju ranije.

Novi filmski spektakl Ridlija Skota, sa Raselom Krouom u glavnoj ulozi, „Robin Hud" biće premijerno prikazan 12. maja u Centru „Sava", iste večeri kada je svetska premijera u Kanu.

U novoj verziji o avanturama Robina Huda reditelj prikazuje kako je jedan čovek skromnog porekla postao heroj svog naroda.

U filmu „Dadilja Makfi i veliki prasak", koji će u bioskopima biti od 13. maja, oskarovka Ema Tomson vraća se ulozi magične dadilje koja se pojavljuje onda „kada vam najviše treba, ali je najmanje želite".

Ovog puta dadilja Mekfi se pojavljuje u kući zabrinute mlade majke, Izabel Grin (Megi Džilenhol), koja pokušava da vodi porodično imanje dok joj je muž u ratu.

Istog dana počinje distribucija rimajka horor klasika „Strava u Ulici brestova" u režiji Semjuela Bajera.

Prema sinopsisu grupu tinejdžera iz predgrađa povezuje nešto zajedničko - svi su žrtve Fredija Krugera, jezivog serijskog ubice, koji ih proganja u snovima.

Od 20. maja publika će moći da pogleda komedije „Noć za pamćenje" Sona Levija i „Krznena osveta" Rodžera Kambla, a 23. maja u Centru „Sava" biće premijerno prikazano poslednje poglavlje animiranog filmskog serijala o avanturama velikog zelenog bauka, Šreka - „Šrek srećan zauvek".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво