Nagrada za glavnu glumicu u „Zoni mrtvih"

Italijanska „Fantazi horor nagrada", u kategoriji „najbolji interpretator", pripala je glumici Kristini Klib za glavnu ulogu u srpskom horor filmu „Zona mrtvih". Pored nje, u konkurenciji su bile Izabela Furman za film „Siroče" i Alison Loman za „Odvuci me u pakao".

Američka glumica Kristina Klib dobila je italijansku „Fantazi horor nagradu" (Fantasy Horror Award) za ulogu u srpskom horor filmu „Zona mrtvih", kao „novi talenat, najbolji interpretator".

Distributer „Tak" saopštio je danas da je Klibova osvojila nagradu „u jakoj konkurenciji" Izabele Furman sa ulogom u filmu „Siroče" i Alison Loman za „Odvuci me u pakao" režisera Sema Rejmija.

Dodela godišnjih „Fantazi horor nagrada" prvi put je održana u gradu Orvijetu od 19. do 21. marta, a Klibovoj je priznanje uručio Robert Englund, poznat po ulozi Fredija Krugera u kultnom horor serijalu „Strava u ulici Brestova".

„Prvi domaći zombi film 'Zona mrtvih' reditelja Milana Konjevića i Milana Todorovića, bio je nominovan i u kategoriji za najbolji horor, zajedno sa Rejmijevim 'Odvuci me u pakao' i 'REC 2' (Španaca) Zaume Balaguera i Paka Plaze, koji je i osvojio ovu nagradu", saopštio je „Tak".

„Zona mrtvih" na engleskom jeziku i sa mešanom američko-srpskom glumčkom postavom, u kojoj je bio i legendarni Ken Fori, premijerno je prikazana na prošlogodišnjem FEST-u u Beogradu, a „Tak" je najavio da će se uskoro pojaviti na di-vi-diju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво