„Do neba" najbolji animirani film

Dobitnik nagrade „Eni" za najbolji animirani film je „Do neba" Pita Doktera. Po tri nagrade filmovima „Koralina i tajanstveni svet" i „Princeza i žabac".

Piksarov hit „Do neba" (Up) proglašen je za najbolji animirani film na svečanoj dodeli nagrada „Eni" u Los Anđelesu. Nagradu je dobio i režiser filma „Do neba" Pit Dokter.

Na 37. dodeli priznanja za animirane filmove, po tri nagrade pripale su ostvarnjima „Koralina i tajanstveni svet" i „Princeza i žabac".

Film „Do neba" nominovan je za Oskara u pet kategorija i tek je drugi animirani film u istoriji koji je dobio nominaciju u kategoriji najbolji film.

Za nagradu „Eni" za najbolji film bila su nominovana i ostvarenja „Padaće ćufte", „Koralina i tajanstveni svet", „Fantastični gospodin Foks", „Princeza i žabac" i "The Secret of Kells".

Ves Anderson i Noa Baumbah nagrađeni su za scenario filma „Fantastični gospodin Foks".

Nagrade su dodeljene u 23 kategorije, za oblast, filma, televizije i reklama.

Specijalna nagrada za karijeru pripala je direktoru kompanije „Drimvorks animejšens" Džefriju Kacenbergu.

Domaćin svečanosti bio je Vilijam Šatner, koji se proslavio kao kapetan Kirk u originalnim „Zvezdanim stazama", a u poslednje vreme najpoznatiji je po ulozi Denija Krejna u seriji „Bostonski advokati".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво