Povratak kući i demoni prošlosti

U filmu "Happy Tears" dve sestre (Demi Mur i Parker Pouzi) se vraćaju kući da bi se starale o bolesnom ocu, ali ih povratak u rodni grad dovodi u nepredviđene situacije...

Novi film reditelja i scenariste Mičela Lihtenštajna "Happy Tears" (Suze radosnice) govori o dve odrasle sestre, koje se nakon mnogo godina vraćaju kući da bi se starale o bolesnom ocu Džou (Rip Torn).

Džejn (Parker Pouzi) i Lora (Demi Mur) odlaze u rodni Pitsburg i dok se brinu o ocu, prinuđene su da još jednom razmotre svoje živote, koji uopšte nisu savršeni.

Odgovorna i praktična Lora smatra da je Džou potrebna stalna stručna pomoć, a Džejn, koja je još od malena zaštićena od ružnih stvari u životu, se nada  da njegovo stanje nije toliko ozbiljno.

Takvo mišljenje deli i sam Džo, koji još uvek voli da peva i svira svoju staru gitaru, a veseli udovac čak ima i novu „devojku", besramnu i drsku Šeli (Elen Barkin).

Ipak, kako se na Džou sve više primećuju znaci senilnosti, rastu i tenzije u porodici i ponovo se javljaju neprijatna sećanja iz prošlosti.

Dok se porodični sukobi pojačavaju, sestre moraju da se pozabave i svojim životima, koji su opet veoma različiti: Lora je posvećena zaštiti životne sredine i staranju o dvoje dece, dok Džejn očajnički priželjkuje da konačno dobije bebu sa svojim prezauzetim mužem.

Na kraju, dve sestre će čak započeti i potragu za blagom u dvorištu roditeljske kuće, tako da njihove avanture neće biti lišene magije i nestašluka, a ako usput proliju i neku suzu, one će većinom biti radosnice...

Iako je film premijerno prikazan još na prošlogodišnjem izdanju Berlinalea, bioskopske projekcije u SAD počinju od 19. februara ove godine.

Reditelj i scenarista filma Mičel Lihtenštajn glumio je u filmu Anga Lija "The Wedding Banquet" i režirao crnu komediju "Teeth", koja je naišla na dobar prijem nakon projekcije na Sandens festivalu 2007. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво