Smrtonosne tajne iz prošlosti

U napetom političkom trileru Romana Polanskog „Pisac iz senke", britanski premijer (Pirs Brosnan) pozove uglednog pisca (Juan Mekgregor) da mu pomogne u pisanju autobiografije. Ipak, u svetu u kojem obmana vlada na svim nivoima, pisac otkriva da prošlost može biti kobna...

Novi film Romana Polanskog „Pisac iz senke" (Ghost Writer), zasnovan na knjizi Roberta Harisa, govori o piscu (Juan Mekgregor) koji je specijalizovan da pomaže poznatim ličnostima u pisanju autobiografija.

Kada uspešni pisac, čije ime se ne otkriva tokom celog filma, dobije poziv od bivšeg britanskog premijera Adama Langa (Pirs Brosnan), njegov agent ga uverava da mu je to životna prilika.

Međutim, ceo projekat deluje zlokobno od početka, pogotovo zato što je njegov prethodnik, premijerov dugogodišnji pomoćnik, poginuo pod nerazjašnjenim okolnostima.

Pisac iz senke u sred zime ipak odlazi u premijerovu udaljenu rezidenciju na obali Atlantika.

Ali, prvoga dana kada stigne, bivši član britanske vlade optuži Langa za ratni zločin, odnosno da je naredio ilegalno hvatanje ljudi optuženih za terorizam i njihovo isporučenje Centralnoj obaveštajnoj agenciji (CIA), koja ih je mučila.

Ti navodi izazovu pažnju mnogobrojnih novinara i demonstranata i oni počnu da opsedaju kuću u kojoj premijer Lang odseda sa suprugom Rut (Olivija Vilijams) i asistentkinjom (i ljubavnicom) Amelijom (Kim Katral, Samanta iz serije „Seks i grad").

Kada se pisac iz senke u celoj toj zbrci prihvati posla, u nezavršenom rukopisu njegovog prethodnika nalazi indicije da je on mrtav upravo zato što je otkrio tajnu vezu između premijera Langa i CIA.

Što više informacija pronalazi, sve je uvereniji da je i njegov život u opasnosti...

U filmu, čija će premijera biti na Berlinaleu 18. februara, glume još i Džejms Beluši i Timoti Haton.

Kada je režiser „Pisca iz senke" Roman Polanski ovoga septembra došao na Filmski festival u Cirih, švajcarska policija ga je uhapsila i zato je postprodukcija filma bila na kratko odložena, ali je čuveni reditelj nastavio rad dok je bio u kućnom pritvoru u svojoj vili.

Kod nas, poslednje ostvarenje Romana Polanskog biće prikazano u sklopu FEST-a 25. i 26. februara u Centru „Sava".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи