Читај ми!

Nova domaća serija „U klinču“ od jeseni na RTS-u

Počinje snimanje nove domaće serije „U klinču“, u zajedničkoj produkciji Radio-televizije Srbije i produkcijske kuće „Režim“. Iskusnu glumačku ekipu koju predvode Branka Katić i Nikola Kojo, upotpuniće mlada regionalna muzička zvezda Mihailo Veruović, poznatiji kao Voyage. Serija će imati 30 epizoda koje će se od jeseni emitovati na RTS-u.

Nova porodična serija „U klinču“ predstavlja nastavak uspešne saradnje Radio-televizije Srbije i produkcijske kuće „Režim“, a Miloš Avramović, jedan od kreatora serije, rekao je da će se pred gledaocima naći interesantna i sveža serija, kao i da su želeli da probaju drugačiji rediteljski i scenaristički pristup.

Istakao je da su u projekat, osim iskusne ekipe, želeli da integrišu mlade ljude, i ispred, i iza kamere, kao i da veruju da „oni mogu da naprave čudo“.

„RTS je prepoznao kvalitet projekta i verovao u nas da možemo da napravimo super stvar. Mislim da to poverenje nećemo izneveriti i mislim da nas čeka jedna serija koja će se dugo gledati i voleti, reprizirati i prepričavati“, naveo je Avramović.

Reditelj serije Danilo Bećković rekao je da se nalazi u fazi koja ume da bude neprijatna za reditelje – kada sve ide suviše dobro. Dodao je da je radeći sa regionalnom muzičkom zvezdom Mihailom Veruovićem Vojažom shvatio kako se američki pevači lako prebace u Holivud.

„To je neka vrsta talenta koji su jako bliski. Mi jesmo mnogo radili, ali smo vrlo brzo shvatili da nećemo imati nikakav problem. Naprotiv, da imamo jednog sjajnog muzičara, a mislim da ćemo dobiti jednog sjajnog glumca“, kazao je Bećković.

Vojaž: Velika čast mi je što ću prvu ulogu ostvariti sa najvećom glumačkom ekipom 

Mihailo Veruović Vojaž (Voyage), koji tumači ulogu glavnog junaka Aljoše, koji želi da se bavi boksom, rekao je da mu je velika čast što će svoju prvu ulogu ostvariti sa najvećom glumačkom i rediteljskom ekipom.

„Stigao je scenario i bio je momenat dileme da li ja to zapravo mogu, ali konstantnim probama i vežbama mislim da sam uspeo da shvatim Aljošu kakav je, njegova karakteristike i najvažnija stvar je što mislim da je Aljoša sličan meni i da mi neće biti toliki problem“, naveo je Vojaž.

Dodao je da će, pored glumačkog angažovanja, napisati i numeru za naslovnu špicu serije.

Ulogu Aljošine majke, Mire, igra Branka Katić. Navela je da je Mira moderna Beograđanka, koja je vlasnica marketinške agencije i žena nekadašnjeg bokserskog šampiona Velje, kojeg igra Nikola Kojo.

„Svi smo u kući dosta svojeglavi, ima puno ljubavi, ali i dosta nekih situacija koje moramo da rešavamo. Mira je majka koja podržava svog sina, podržava svoju decu i važno joj je da deca rade ono što vole. Udata je za Velju, koji misli da sve zna najbolje i da stvari moraju da se odvijaju onako kako je on zamislio, ali sve te probleme kroz koje ćemo prolaziti, od svega toga spašće nas ljubav koja postoji u našoj porodici“, rekla je Branka Katić.

Dodala je da je i ona srećna što je u toj glumačkoj ekipi u kojoj postoje svežina i radost, kao i da joj je drago što glumi sa Nikolom Kojom, sa kojim nije imala prilike da glumi često.

Anita Ognjanović, koja glumi Aljošinu sestru Milicu, navela je da je tumači ulogu uporne i ambiciozne šesnaestogodišnjakinje koja se takođe bavi boksom i pokušava da izađe iz bratovljeve senke.

„Ključ za nju mi je bio što se lako nosi sa problemima, gotovo sve gleda kao zabavu. To mi je bilo interesantno kod nje. Više je tatino dete, moram da priznam“, istakla je Anita Ognjanović.

Snimanje serije „U klinču“ počinje sutra, a snimaće se i na setu u hotelu „Hajat“, gde je promocija i održana. Predviđeno je trideset epizoda koje će biti emitovane u okviru jesenje programske šeme Prvog programa RTS-a.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво