Читај ми!

Film „Glumčina“ o jedinom i neponovljivom Zoranu Radmiloviću

U zaječarskom pozorištu „Zoran Radmilović“ sinoć je premijerno prikazan dokumentarni film „Glumčina“, reditelja Vladimira Ristića o Zoranu Radimloviću. U filmu o velikom glumcu govore njegovi savremenici, od detinjstva u Zaječaru do glumačkih visina u Beogradu. Trideseti glumački Festival „Dani Zorana Radmilovića“ počinje večeras u Zaječaru i trajaće do 23. oktobra.

Kolege, prijatelji i poštovaoci, njihova sećanja, sekvence iz filmova, serija i predstava, još jednom su podsetili koliko je dubok Radmilovićev glumački trag.

„Mnogo je informacija o Zoranu Radmiloviću, ali najbolje informacije koje smo mogli da imamo jeste knjiga koju je radio Milan Caci Mihailović, jer je i sam proveo puno vremena sa Zoranom Radmilovićem“, kaže producent dokumentarnog filma Glumčina Oliver Paunović.

„Sjajan je bio kao partner, pamtim ga i kao reditelja, jer je režirao Nesumnjivo lice u kojem sam igrao Đoku Prominclu, to je njegova jedina režija u Ateljeu i tada se ponašao fenomenalno, tako zaštitnički prema svima nama iz ekipe i ja sam ga tada krstio 'La tata'“, seća se Milan Caci Mihailović.

U filmu, Milica Kralj druženje dva velika glumca, svog oca Petra Kralja i Zorana Radmilovića, ocenjuje kao burno prijateljstvo koje se, u skladu sa okolnostima, kretalo od drame do komedije.

„Njihova druženja su se mogla, sad iz ove vizure naravno gledano, žanrovski odrediti. Zavisi od toga šta se u pozorištu dešavalo, koje su uloge spremali, šta se u društvu dešavalo, jer bili su dosta društveno osvešćeni. Zoran je za mene pre svega bio komšija i otac moje prijateljice Ane, jedne čudesne devojčice koja više nije sa nama i zato koristim ovu priliku da je pomenem“, istakla je rediteljka Milica Kralj.

„U tom filmu su neki velikani, neki ljudi koji su imali šta da kažu, jedna divna, topla ljudska priča o Zoranu“, dodao je Vladimir Đuričić, direktor pozorišta „Zoran Radmilović" u Zaječaru.

Predstavom Emilija Galoti domaćeg teatra, večeras u Zaječaru počinju jubilarni, 30. Dani Zorana Radmilovića.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво