Kritičare oduševio "The Hurt Locker"

Filmovi „Avatar" i „Prokletnici" dobili najviše priznanja na dodeli nagrada udruženja kritičara Severne Amerike. Ipak, najznačajnije nagrade, za najbolji film i režiju, pripale ostvarenju "The Hurt Locker" i njegovoj rediteljki Ketrin Bigelou.

Na svečanoj dodeli nagrada „Izbor kritike" (Critics' Choice), održanoj u petak u Los Anđelesu, film "The Hurt Locker" proglašen je za najbolje ostvarenje, a njegova režiserka Ketrin Bigelou za najboljeg reditelja.

Najviše nagrada dobili su filmovi „Avatar" Džejmsa Kamerona i „Prokletnici" Kventina Tarantina.

„Avatar" je proglašen za najbolji akcioni film, a to ostvarenje dobilo je i više nagrada u tehničkim kategorijama - za kameru, montažu, scenografiju, zvuk i vizuelne efekte.

„Prokletnici" su nagrađeni za najbolju glumačku postavu. Kristof Volc dobio je nagradu za epizodnu ulogu, a Kventin Tarantino za scenario.

Dve nagrade pripale su filmu "Crazy Heart" - Džef Bridžiz proglašen je za najboljeg glumca za ulogu kantri pevača i alkoholičara Bada Blejka, a numera "The Weary Kind" za najbolju pesmu.

Nagrada za najbolji animirani film pripala je filmu „Do neba", koji je nagrađen i za najbolju filmsku muziku.

Priznanje za najbolju glumicu podelile su Meril Strip i Sandra Bulok za filmove „Džuli i Džulija" i "The Blind Side".

Džejson Rajtman nagrađen je za najbolji adaptirani scenario za film „U vazduhu", dok je nagrada za najbolju žensku epizodnu ulogu pripala Mo'Nik za film "Precious".

Dobitnike nagrada „Izbor kritike" biraju članovi udruženja Brodkast film kritiks, najvećeg severnoameričkog udruženja filmskih kritičara zaposlenih na televiziji, radiju i Internetu.

Ta priznanja jedna su u nizu nagrada pred dodelu Oskara, zakazanu za 7. mart.

Za najboljeg pokazatelja koja ostvarenja, autori i protagonisti imaju najviše šanse za Oskare važe Zlatni globusi, koji će biti dodeljeni u nedelju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво