Rimejk „Karate kida“

U novoobjavljenom trejleru za film „Karate kid“, sin Vila Smita glumi dečaka Drea koji se doseli u Kinu. U novoj sredini, gde su popularne borilačke veštine, Dreu će biti potrebno podučavanje domara Hana (Džeki Čen), koji je zapravo kung-fu majstor...

U rimejku kultnog filma iz osamdesetih „Karate kid" glavne uloge igraju dvanaestogodišnji Džejden Smit, sin Vila Smita, dok njegovog učitelja borilačkih veština glumi Džeki Čen.

Priča novog filma govori o Dreu Parkeru, (Džejden Smit) koji je popularan dečak u Detroitu, ali njegova majka (Taradži P. Henson) dobija novi posao i oni se sele u Kinu.

Dre se skoro odmah po dolasku u novu školu zaljubi u Mei Jing i osećanja su mu uzvraćena, ali ovo prijateljstvo dovede do toga da najveći siledžija u razredu Čeng postane Dreov neprijatelj.

Kako Dre baš i nije vičan borilačkim veštinama, Čen ga brzo i lako savlada.

Budući da je u stranoj zemlji i još se nije ni sa kim sprijateljio, Dreu može da pomogne jedino domar, gospodin Han (Džeki Čen), koji je tajno majstor kung-fua.

Dok ga Han uči da prava snaga nije u udarcima i eskivažama, već u smirenosti i zrelosti, Dre shvata da će suočavanje sa nasilnicima biti najveća borba u njegovom životu...

Originalni film iz 1984. godine sa Ralfom Makijom i Patom Moritom (nominovan za Oskara za epizodu), govorio je autsajderu po imenu Danijel, koji se doseljuje u Los Anđeles i uči o disciplini i borbenim veštinama od mentora, gospodina Mijagija.

I u novom filmu ponavljaju se neke od legendarnih scena, iako malo izmenjene, pa tako oblačenje i skidanje jakne zamenjuje čišćenje kao metod za uvežbavanje borbe, a postoji i scena u kojoj učitelj štapićima hvata muvu.

Brojne su i razlike između prvog filma i rimejka, pa je tako okruženje Kalifornije zamenjeno Kinom, a japanski karate kung-fuom.

Originalni „Karate kid" postigao je veliki uspeh, kasnije su snimljena još tri nastavka, a u poslednjem od njih Hilari Svonk je igrala glavnu ulogu, što joj je bila prva veća uloga na filmu.

Premijera rimejka zakazana je za 11. jun.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи