Kevin Spejsi u kineskom filmu

Holivudski glumac Kevin Spejsi glumiće u drami „Nerazdvojni" i tako će postati najveća holivudska zvezda ikada u nekom kineskom filmu. Snimanje počinje ovoga meseca na jugu Kine.

Dvostruki oskarovac Kevin Spejsi („Dežurni krivci" i „Američka lepota") igraće u kineskoj drami Dajana Enga "Inseparable" (Nerazdvojni).

Spejsi će u filmu igrati iseljenika iz Amerike koji se sprijateljuje sa mladićem sa problematičnim poslovnim i privatnim životom, saopštila je kompanija „Sinhua sports end entertejnment".

Snimanje filma na engleskom i mandarinskom jeziku počeće ovog meseca na jugu Kine, a predstavnica za štampu kineske kompanije Džoj Cang odbila je da otkrije preciznu lokaciju, kako interes javnosti ne bi omeo snimanje.

U filmu će pored Spejsija igrati kinesko-američki glumac Danijel Vu i kineska glumica Beibi Gong. Budžet filma nije poznat.

Iako su i ranije priznati glumci poput Edvarda Nortona, Vilijema Defoa i Donalda Saterlend igrali u filmovima, koji su se delimično finansirali novcem kineskih firmi, Kevin Spejsi je svakako najveća holivudska zvezda u nekom kineskom ostvarenju.

Kinesko-američki reditelj Dajan Eng studirao je na Univerzitetu u Vašingtonu, a kasnije se prebacio na Pekinšku filmsku akademiju, gde je završio režiju.

Enga je proslavio kratkometražni film "Bus 44" iz 2001. godine, u kojem je igrala Beibi Gong i koji je prikazan i nagrađen na smotri filmova u Veneciji i Sandens festivalu.

Četiri godine kasnije, Dajan Eng je režirao dugometražno ostvarenje "Waiting Alone" (Čekajući sam), koje je dobilo tri nominacije za nagrade Kineske akademije Zlatni pevac.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво