Dečak krotitelj zmajeva

U crtaću "How to Train Your Dragon" Hikap odluči da ubije zmaja kako bi dokazao ocu i plemenu da je pravi Viking. Ipak, tokom pohoda shvata da zmajevi nisu toliko strašni i da ih je moguće i pripitomiti... Glasove pozajmljuju Džej Barušel, Džerard Batler, Amerika Ferera, Džona Hil i drugi.

"How to Train Your Dragon" („Kako da dresirate svog zmaja") je crtać rađen na osnovu istoimene dečje knjige Kreside Kauel iz 2003. godine.

Priča je smeštena u mitski svet ostrva Berk, na kojem žive Vikinzi i zmajevi i prati avanture tinejdžera Hikapa („Štucka", glas mu je pozajmio Džej Barušel iz filmova „Tropska grmljavina" i „ Noć u muzeju").

Zbog svog neobičnog smisla za humor, Hikap nije omiljen među članovima plemena, pa čak ni kod svog oca, temperamentnog vođe Stoika Ogromnog (Džerard Batler, kralj Leonida iz filma „300").

Prema mišljenju Hikapovog rođaka Snotfejsa Snotlauta (nešto kao „Slinavko", igra ga Džona Hil iz filma „Kul momci"), koji je posle Hikapa sledeći naslednik prestola, Hikap nije ni sličan svome ocu i pravi je „šonja".

Zato Hikap vidi borbu sa zmajevima kao šansu da se dokaže.

Kada uz pomoć topa koji ispaljuje mrežu uhvati zmaja, Hikap doživljava pravo iznaneđenje.

Zmaj Tutles („Bezubi") uopšte nije onakav kao što je mladi Viking mislio i zato se oni sprijatelje.

Ovaj odnos sa zmajem iz korena promeni Hikapov svet i on daje sve od sebe da bi uverio svoje pleme da nije neophodno da budu ubice zmajeva.

Od značajnijih likova, tu su još i Astrid (Amerika Ferera iz serije „Ružna Beti"), devojka koja sa Hikapom ide u školu, zatim nervozni, plašljivi i nespretni Fišlegs (Kristof Minc-Plas, takođe igrao u filmu „Kul momci"), koji je Hikapov najbolji prijatelj, a tu je i Belč („Podrig", u tumačenju škotskog komičara Krejga Fergusona), glasni i nestrpljivi nastavnik u vikinškoj školi „Gober" koji sve svoje đake smatra patetičnim.

Premijera novog filma studija „Drimvorks", tvoraca hitova poput „Šreka", „Madagaskara" i „Kung fu pande", zakazana je za 26. mart.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи