„Avatar“ zaradio prvu milijardu

Film Džejmsa Kamerona „Avatar" postao je peti film u istoriji čiji je prihod veći od milijarde dolara. Do te cifre saj-faj ostvarenje je stiglo u rekordnom roku, za samo 17 dana.

Novi naučno-fantastični film u 3D tehnici, „Avatar" reditelja Džejmsa Kamerona, zaradio je više od milijarde dolara za 17 dana prikazivanja, čime je oboren rekord u zaradi za neki film.

„Avatar" je samo u SAD inkasirao 352,1 miliona dolara, a u inostranstvu 670 miliona i postao tek peto ostvarenje koje je premašilo tu "magičnu cifru".

To je prvi Kameronov film posle takođe uspešnog „Titanika", koji je zaradio 1,8 milijardi dolara posle prikazivanja 1997. godine.

„Šerlok Holms" Gaja Ričija, sa Robertom Daunijem juniorom i Džudom Loom, bio je 1. januara na drugom mestu gledanosti sa 14,9 miliona dolara. Ovaj film je ukupno zaradio 117,2 miliona dolara.

Na trećem mestu je novi film iz serijala „Alvin i veverice", na četvrtom romantična komedija „Komplikovano je" sa Meril Strip, Alekom Boldvinom i Stivom Martinom, a na petom "The Blind Side".

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи