Odsečeni od sveta na ostrvu Šater

U novom trileru Martina Skorsezea, sa Leonardom di Kaprijom u glavnoj ulozi, agent Tedi Denijels istražuje nestanak pacijentkinje iz psihijatrijske ustanove na ostrvu Šater. Dok osoblje ometa istragu, a Denijels saznaje nove uznemirujuće informacije, oluja prekine svaku vezu sa kopnom...

Priča filma "Shutter Island" smeštena je u 1954. godinu na ostrvo Šater, u blizini Bostona, gde se nalazi psihijatrijska bolnica „Ešklif".

Agenti Tedi Denijels (Leonardo di Kaprio) i Čak Auli (Mark Rafalo) poslati su na ostrvo da bi istražili nestanak pacijentkinje Rejčel Solondo, višestrukog ubice.

Mladi i perspektivni agent Denijels insistirao je zbog privatnih razloga da učestvuje u istrazi, iako će se pokajati kada otkrije da lekari na tom mestu koriste radikalne metode, od kojih su neke neetičke, a neke jednostavno zlokobne.

Tedijeva pronicljivost omogućuje mu da otkrije korisne informacije, ali uprava bolnice odbija da mu pruži uvid u bolničku dokumentaciju, za koju veruje da će mu pomoći da dopre do istine.

Tada uragan, koji besni na ostrvu, preseca linije komunikacije sa kopnom i novi, opasni prestupnici beže, dok vlada opšta zbunjenost.

I dok se umnožavaju zbunjujuće, protivrečne i malo verovatne informacije, Tedi počinje da sumnja u sve: svoje sećanje, partnera, pa čak i u vlastitu razboritost...

U poslednjem filmu Martina Skorsezea glume još i oskarovac ser Ben Kingsli, Mišel Vilijams ("Dawson's Creek", „Planina Broukbek"), Maks von Sidov i Ted Levin („Kad jaganjci utihnu", serija „Monk").

Ovo ostvarenje snimljeno je na osnovu knjige Denisa Lihejna, autora ekranizovanih dela poput „Mistične reke" (film je nagrađen Oskarom) i „Nestale" (nominovan za Oskara).

Lihejn je za "Shutter Island" rekao da je to neka vrsta mešavina knjiga sestara Bronte i „Invazije kradljivaca tela" (saj-faj film iz 1956. godine).

Poslednji put kada je režiser Martin Skorseze sarađivao sa Di Kaprijem, na filmu „Dvostruka igra", dobio je Oskara za režiju.

Premijera filma "Shutter Island" zakazana je za 19. februar 2010. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво