Šta su „Švindleri“ švindlovali saznaćemo večeras

Priča o fiktivnoj palanci tridesetih godina prošlog veka i njenim problematičnim stanovnicima, zasnovana na istoimenom stripu „Švindleri“, večeras dobija epilog.

Švindleri, crnohumorna bajka o prevarantima sa elementima vesterna, trilera, melodrame, osvojila je gledaoce originalnom pričom,  drugačijom strukturom i estetikom ali i mnoštvom dramaturških iznenađenja.

Rasplet sage o mentalitetu kao vanvremenskoj kategoriji nije lako predvideti, niti raslojiti šarolike likove u najdelikatnijim situacijama.

„Trudili smo se da napravimo jednu seriju koja će da zabavi ljude. Koja će im dati temu za razmišljanje i da im da neke stvari koje su različite od drugih sadržaja koji se nude. Nama je bila namera da ispričamo priču o ljudima koji, onako negde suštinski, imaju dobrog u sebi i postoji opacija da se oni promene i da taj šivndlerski zanat ne bude jedino čime će se u životu baviti“ kaže glumac Dejan Lutkić, jedan od koproducenata serije.

Među likovima koji su obeležili Švindlere je Sokolija, moćna žena iz senke koja malo govori, mnogo radi, posmatra, osluškuje.

„Ljudi pune džepove, umesto svoje duše, hrane se sujetom umesto nekom dobrotom, a to se sve vidi u seriji. Ovo ima jednu izvornu priču koja ide iz srca i onako udarac u pleksus, jer u stvari se preispitujemo i samo kao neka introspekcija o tome koliko smo dobri, koliko nismo dobri. Mislim da je intriga je uspela, švindleri švindluju“, instiče glumica Branka Pujić.

A da li ima štofa za krojenje nastavka?

„Ima naravno. Švindleri se bave onim fenomenom iz naših života koji je sveprisutan – prevarom, pretvaranjem, laži i u tom smislu oni su neiscrpna tema za komediografsko, televizijsko pa i stripovsko istraživanje“, napominje scenarista Đorđe Milosavljević.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво