Marko Baćović za RTS: Za Balšu iz „Tajkuna“ bio je potreban neko ko izgleda dobrodušno

Balša iz serije „Tajkun“ i Joca Kirić iz „Švindlera“ nemaju mnogo toga zajedničkog, ali ih povezuje Marko Baćović koji ih ovih dana oživljava na malim ekranima. Za RTS poznati glumac priča kako je izgledao rad na ovim ulogama i kako da se izborimo sa koronavirusom.

Marko Baćović u seriji Tajkun tumači lik Balše. Glumac je u samoizolaciji igledaocima Jutarnjeg programa otkriva da mu to ne pada teško jer se ne razlikuje mnogo od njegove svakodevice.

„Nedostaje mi odlazak na predstave i snimanja i druženje s kolegama posle toga“, kaže poznati glumac i dodaje da mu je važna i publika, naročito u pozorištu gde je predstava zajedničko delo, to jest razmena energije.

Govoreći o liku Balše, Marko Baćović ističe da je zadovoljan što je dobio da igra takvu ulogu: „Miša je baš želeo da ja to igram jer je hteo da takvog tipa glumi neko ko deluje dobrodušno“.

Još jedna serija koja se emituje na programu RTS-a u kojoj Baćović igra su Švindleri. Za ulogu se pripremao iščitavajući scenario mnogo puta kako bi dobio što više ideja za lik koji tumači.

Švindleri su lepo napisani. Taj lik ima nešto nušićevsko u sebi, a Nušića jako volim. Bilo mi je zadovoljstvo, naročito izgraditi odnos mama, ćerka i tata, mlada glumica Nevena Vukes je sjajna“, istakao je Baćović neotkrivajući ko je srećni dobitnik lutrije iz Palanke.

Uloge su tokom karijere, kako kaže, birale njega i on njih, a radeći na svakoj glumac preispituje sebe i mali deo lika ostaje u njemu.

„Preispituješ koliko si čvrst da se odupreš nekom iskušenju. U svakoj ulozi ima nečega da ostane, mada najmanje u Balši", objasnio je cenjeni umetnik.

„Borbu protiv korone možemo dobiti solidarno, zajedno i nošenje maski je veoma dobro. Ako bismo svi stavili maske, virus nema šanse jer štitimo druge da se ne zaraze od nas. Jedini način je da čuvamo druge", poručio je Baćović.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво