„Otac“ posle premijere u Berlinu otvara FEST

Film „Otac“, Srdana Golubovića, imaće svetsku premijeru na filmskom festvalu u Berlinu. Posle toga otvara FEST.

Reditelj filma koji opisuje tragediju, ali i borbu jednog čoveka, kome su zbog siromaštva oduzeli decu je Srdan Golubović.

Film Otac, koji je snimljen za osam nedelja, inspirisan je istinitim događajem.

„Film je inspirisan pričom Đorđa Joksimovića, čoveka iz okoline Kragujevca kojem je Centar za socijalni rad oduzeo decu, i onda je on krenuo iz protesta peške za Beograd da se ispred Ministarstva za rad žali“, rekao je, gostujući u Jutarnjem programu, reditelj Srdan Golubović, i dodao da je, kada je čuo tu priču, otišao da se upozna sa tim čovekom.

Pričajući sa Joksimovićem, Srdan kaže da je „sklapao kocke priče o tom događaju“. Inače, kako Golubović naglašava, iako je film ispirisan istinitim događajem, u velikoj meri je i fikcija. Glavnu ulogu tumači glumac Goran Bogdan.

„Mislim da to pitanje malog, običnog čoveka koji se bori za svoja prava. Mislim da živimo u luksuzu. U stvari, pričamo o slobodi i o dostojanstvu, a obični ljudi se bave preživljavanjem. Ovaj lik se bori za jedinu stvar koja mu je ostala u životu, a to su njegova deca“, ispričao je Golubović.

Dodaje da takav junak u priči, dobija neku ulogu mitskog junaka, Sizifa... Ulogu junaka koji vodi svoj tihi gandijevski rat.

Iako će film najpre biti prikazan u Berlinu, za Golubovića je, kako kaže uvek posebno uzbuđenje – premijera u Beogradu. Zato je, navodi, veoma srećan što će otvoriti nastupajući FEST.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије