Udruženje filmskih glumaca Amerike nagradilo svoje južnokorejske kolege

Noćas je u Los Anđelesu, na 26. ceremoniji dodele nagrada Udruženja filmskih glumaca SAG došlo do istorijskog presedana jer je glavnu nagradu prvi put pripala filmu van engleskog govornog područja. Glumačkoj ekipi južnokorejskog filma „Parazit“ pripalo je glavno priznanje za najbolju glumačku podelu.

Nagrade Udruženja filmskih glumaca se smatraju najpouzdanijim pokazateljem ko će od glumaca osvojiti Oskara u glumačkim kategorijama pošto članovi ovog Udruženja glasaju i u Akademiji filmskih umetnosti i nauke, ali više pažnje je privukao susret bivših supružnika, Breda Pita i Dženifer Aniston, nego ko je dobio nagrade.

Južnokorejski film Parazit reditelja Bong Džon-Hoa je nominovan u šest kategorija za Oskara, ali ni jedna nominacija se ne odnosi na glumačke nagrade, tako da je ovo priznanje Udruženja filmskih umetnika Amerike neobičan presedan da film van engleskog govornog područja osvoji glavnu nagradu.

U pojedinačnim kategorijama situacija je bila gotovo identična kao na dodeli Zlatnih globusa. Hoakin Finiks, Rene Zelveger, Laura Dern i Bred Pit su nastavili svoje pobedničke serije, cementirajući tako svoju prednost u trci za Oskara.

U slučaju televizijskih nagrada, „Amazon“ je osvojio prve tri nagrade, s tim što je ekipa serije Čudesna gospođa Mejzel već drugu godinu zaredom osvojila glavnu nagradu u kategoriji televizijskih komedija, a Toniju Šalubu je pripala i pojedinačna nagrada za najboljeg glumca u komediji. Takođe, Fibi Voler-Bridž je nastavila svoju dominaciju u sezoni nagrada, pridruživši i ovu nagradu Zlatnom globusu.

Ekipa „Netfliksove“ serije Kruna dobila je glavno priznanje u kategoriji dramskih TV serija, a Piter Dinklidž je posle šest uzastopnih nominacija, konačno dobi priznanje za ulogu u dramskoj seriji Igra prestola. Dženifer Aniston je uspela da osvoji svoje prvo SAG priznanje kao najbolja glumica u dramskoj seriji u „Eplovom Jutarnjem šou.

Nagrada Udruženja filmskih umetnika za životno delo dodeljena je Robertu De Niru. Predstavljanje dobitnika i obrazloženje nagrade održao je Leonardo Dikaprio, mada su obojica bili konkurenti za osvajanje glumačkog priznanja, De Niro za ulogu u filmu Irac, a Dikaprio za Bilo jednom u Holivudu, no opet su ostali u senci Hoakina Finiksa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се