„Južni vetar“ će od nedelje „oduvati“ maglu nad Srbijom

Film „Južni vetar“, bioskopski hit koji je oborio sve rekorde gledanosti, od 19. januara kao serija biće prikazan na Prvom programu RTS-a.

Miodrag Radonjić, jedan od glavnih glumaca filma i serije Južni vetar, gostujući u Beogradskoj hronici, kaže da je, pre svega, uzbuđen zbog novih 10 epizoda koje će biti emitovane od 16. februara.

„Od 19. januara biće emitovano prvih četiri epizode koje su izmontirane od materijala iz filma. Naravno, tu ima i nekih dodatnih scena koje nisu bile viđene u filmu, ali ono zbog čega se najviše radujemo su nove epizode“, napominje Radonjić.

„Prve četiri epizode će voditi oni likovi koji su već poznati, sa nekim materijalom koji nije do sada viđen, a od pete epizode počinje nov materijal koji će uvesti mnoštvo novih likova, a neke stare ćemo izgubiti. Tako da, biće vrlo zanimljivo, nepredvidivo, duhovito i dinamično“, dodaje Miloš Biković.

Na proleće bi trebalo da krene snimanje i drugog dela filma Južni vetar koji će se u bioskopima pojaviti krajem oktobra ukoliko sve bude išlo po planu, najavljuju gosti Beogradske hronike.

Takođe, napominju gosti Beogradske hronike, da i pored toga što su junaci filma i serije Južni vetar veoma popularni i dopadljivi publici, koji se sa njima mogu identifikovati, autori su veoma strogi prema ovim likovima i svakog od njih stiže zaslužena kazna.

„Mislim da su današnji gledaoci mnogo inteligentniji, posebno mlađi, što uliva nadu, bilo bi strašno da je obrnuto. Mi stalno imamo strahove zbog kulturnog sadržaja koji smo dopustili da im se emituje, zbog toga što se nismo izborili sa tom vrstom najezde strahote koja ide sa raznih programa. Poklekli smo interesima, poklekli smo kapitalu, pa smo uplašeni za mlađe generacije, čak i kad pravimo ovako jednu oštru kritiku društva, mi se bojimo da li smo toliko zaglupeli mlađe generacije da će oni da se poistovete sa negativcima“, naglašava Miloš Biković.

Postoji, naravno, deo te mlađe generacije koji može da se poistoveti sa ovim junacima, ali, s druge strane, u tome ipak ključnu ulogu igraju porodica, društvo, pa tek onda kulturni sadržaji, veruje poznati glumac.

„Važno je da postoje primeri ne samo na filmu, već i u životu i javnom prostoru. Primeri pravih vrednosti koje su nagrađene, to su jako važne stvari. Kada se to bude stimulisalo i sistemski izvodilo u prvi plan, to će biti prvi korak ka boljitku koji će doći za 10, 15 godina“, kaže na kraju gostovanja Miloš Biković.

broj komentara 0 pošalji komentar