„Psi laju, vetar nosi“ na kraju druge sezone šalje otrežnjujuću poruku

Druga sezona serije „Psi laju vetar nosi“ autora Radoša Bajića i rediteljke Jelene Bajić Jočić, ove jeseni je najgledanija premijerna domaća serija. Večeras, odmah posle Dnevnika, biće prikazana poslednja epizoda, pod naslovom „Žeđ slobode“.

Za samu završnicu komedije karaktera i naravi, protkane zdravim humorom i groteskom – dramski momenat kao iznenađenje za sve koji su od 2017. godine pratili sagu o kontroverznom svetu predgrađa, porodici Stavrić i junacima koji su se u potrazi za boljim životom, našli na obodu metropole.

„Najmlađi junak naše serije, u jednom trenutku se sučeljava sa sopstvenim životom, poreklom, sa mestom odakle su krenuli njegovi preci i samim tim to je bila mogućnost da se otvori jedna snažna, velika, društveno odgovorna, bolna rana iz konglomerata tragičnih tema i događaja koji prate skoro decenijama, rekao bih i vekovima, jedno otvoreno pitanje nacionalnog identiteta i opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji“, kaže autor serije, Radoš Bajić.

Osim sklonosti da se poigrava žanrovima, autor je i u seriji Psi laju vetar nosi pokazao nadahnutost dramatičnim ljudskim sudbinama.

„Snažno i sam osećam duboko emocionalno pokriće za sve ono što smo učinili i uradili, da će večerašnja poruka biti dovoljno snažna da će na neki način da nas otrezni i da shvatimo gde smo šta smo, šta gubimo, šta smo izgubili i za šta se moramo boriti“, dodaje Bajić.

I kako se, kada je o popularnim serijama reč, nikad ne zna da li je stvarno kraj, ta dilema se i ovoga puta nameće.

„Gledaoci diktiraju dužinu, trajanje i vek junaka jedne televizijske serije. Ne planiramo treći ciklus, ali kada sam ja u pitanju nikada se ne zna“, ostavlja nas u nedoumici Radoš Bajić.

Број коментара 39

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво