Naša Jelena Gavrilović kao Elza, u trci za Oskara

Uoči dodele Oskara, glumica Jelena Gavrilović ponovo je uvrštena među najbolje glasove za lik Elze, ovoga puta u drugom delu hit animiranog filma „Zaleđeno kraljevstvo 2“. Ovo predstavlja veliki uspeh za Srbiju i srpsku sinhronizaciju.

Pesma iz animiranog filma Ledeno kraljevstvo 2 je nominovana i za Zlatni globus, a „Dizni“ je uvrstio Jelenu u izbor najboljih glasova na više jezika i objavio zajednički spot na svom zvaničnom Jutjub kanalu.

Zaleđeno kraljevstvo 2 je ovoga puta sinhronizovan na 47 jezika, a Jelena se po drugi put našla među najboljim sinhronizacijama. I prvi put, pre šest godina, je takođe uvrštena među najbolje glasove Elze u svetu.

„Velika je čast što su me uvrstili među najbolje glasove sinhronizacije. Širom sveta lik Elze tumače značajna imena, tako da mi ovo priznanje veoma znači. Ovo je i veliki uspeh za našu sinhronizaciju i potvrda da se kod nas kvalitetno radi na filmu“, ističe Jelena Gavrilović.

Ovaj film je zaključno sa subotom, 14. decembrom, u našoj zemlji pogledalo 150.000. gledalaca. Animirani film Zaleđeno kraljevstvo 2 približava se milijardi dolara prihoda širom sveta i odgovara na pitanje zašto je Elza rođena sa čarobnim moćima.

Distributer za Srbiju je „Taramunt film“.

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 15. dec 2019, 01:54) - anonymous [neregistrovani]

Jezik

Samo u reklami imaju dve reči u infinitivu, mogu da zamislim kako je u celom filmu. Infinitiv nije svojstven srpskom jeziku, a prevodi su u današnje vreme kriminalni, bar što se nahsinhronizacije crtaća tiče.
No to nema veze sa Jelenom i njenom glumom, sve pohvale!