Za Skorsezeovog „Irca“ potrošeno 160 miliona dolara

Projekcija najnovijeg filma Martina Skorsezea „Irac“ počeće u SAD od srede, u samo deset odsto bioskopa u toj zemlji.

Scenario je godinama čamio u radnom stolu proslavljenog holivudskog režisera, dok konačno nije okupio ekipu koju je želeo i ekranizovao roman Frenka Širana Istinita priča jednog Irca.

Priča se odnosi na Džimija Hofu, legendarnog predsednika sindikata kamiondžija, najmoćnijeg u Americi, koji je jednog dana nestao i o njegovoj sudbini se ništa ne zna već 40 godina.

Širan je radio za Hofu i za njega je obavljao prljave poslove. Širan je pre nego što je umro ispričao da je prvo što mu je rekao Hofa bilo „Čuo sam da si vešt moler“.

Širana glumi Robert de Niro, rediteljev omiljeni glumac sa kojim je snimio devet filmova.

Dugoočekivani film bio je prikazan samo jednom u septembru i tada je rečeno da je jedan od najboljih Skorsezeovih filmova.

Producirala ga je producentska kuća „Netfliks“, koja je ranije bila specijalizovana za televizijske programe.

Za snimanje ovog filma utrošeno je 1.160.000 dolara, što je relativno mala suma s obzirom na ekipu glumaca koji u njemu igraju, ali to je ustupak Skorsezeu, koji je konačno dobio šansu da snimi film o Hofi i njegovim poslednjim danima.

Da se radi o dobrom klasičnom filmu o mafiji i američkom podzemlju govori i podatak da je sinoć, kada je pročitana lista filmova koji su ušli u najuži izbor za nagradu Zlatni globus, dobio čak četiri nominacije za glumu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво