„Realna priča“ idealna za prednovogodišnje vreme

Od beogradske premijere, kao i promotivnih prikazivanja u gradovima Srbije, gde je dočekan sa nestrpljenjem, film „Realna priča“, rediteljski debi glumca Gordana Kičića, puni bioskopske sale. Za samo tri nedelje prikazivanja videlo ga je više od 50.000 gledalaca.

Posle Srbije, prvu svečanu premijeru film je imao u Beču i Cirihu, a od ovog vikenda kreće prikazivanje i širom Nemačke, Kanade, Švedske, a do kraja godine moći će da se gleda i u Sjedinjenim Državama.

Film Realna priča vodi gledaoce kroz sagu o glumcu, Veljku Radisavljeviću, koga glumi reditelj Kičić, a koji ima utisak da se ceo svemir urotio protiv njega.

„Ovo putovanje je za mene trajalo nekoliko godina“, ističe autor filma, „i ne prestaje od premijere, od 12. novembra u Centru 'Sava'. Ovi dani su ispunjeni putovanjima, gostovanjima i razgovorima sa ljudima, a utisci se polako sležu, no trebaće mi vremena s obzirom na to da sam još uvek u promociji filma, jer bioskopski život filma ima neko svoje određeno vreme“.

„Veliko mi je zadovoljstvo što smo imali prilike da putujemo širom Srbije, jer film je za razliku od pozorišta, nešto što je nepromenljivo, ali isto 'radi' na svim prostorima gde je puštan“, napominje Gordan Kičić.

Veruje da to govori da je film napravljen kao kombinacija drame i komedije i da je kroz duhovitu priču ispričano mnogo drugih stvari koje muče današnjeg čoveka i savremenog glumca koji ima puno dilema sa kojima ne može da izađe na kraj ili beži od njih. Tu je i porodica, žena, njegov otac, najbolji drug, dete i tako dalje.

„Glavni moto i pokretač mi je bila želja da ispričam ovu pruču. Da bih ispričao tu priču, o tom čoveku, o toj porodici, morao sam da prihvatim tu trostruku ulogu i da budem reditelj, producent i glumac. Ceo proces je počeo pre sedam, osam godina kada sam došao do ovog scenarija i onda sam ga razvijao dugi niz godina sa Vladom Simićem, a na kraju sa Markom Manojlovićem, a zatim pripreme, predpripreme, snimanje, postprodukcija, puno posla, ali mi je puno srce“, naglašava gost Jutartnjeg programa.

Gordan Kičić pored toga izražava veliku zahvalnost onima koji su mu pomogli u realizaciji ovog filma, pre svega velikoj ekipi kolega glumaca koji su ga pratili do kraja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи