Dokumentarni film okupio srednjoškolce iz regiona - „Feci 2019“

U organizaciji NFC „Filmarta“ u Užicu je počela realizacija ovogodšnje regionlane radionice dokumentarnog filma za srednjoškolce - Filmski edukativni centar Interakcija 2019.

Devet talentovanih srednjoškolaca iz Severne Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije, izabranih na konkursu NFC „Filmata“, od 29. novembra do 3. decembra 2019. godine, će tokom radionice u Užicu i Beogradu imati priliku da uči o kreativnom dokumentarnom filmu.

Predavači radionice Feci 2019 su dr Aleksandra Milovanović, montažerka i docentkinja na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, Miloš Ivanović, producent i osnivač kreativnog tima ATTIC studija i Dejan Petrović, reditelj, vanredni profesor na Akademiji umetnosti u Beogradu i osnivač NFC „Filmarta“.

Pored edukacije o dokumentarnom filmu učesnici radionice iz regiona i Srbije će imati priliku da upoznaju značajna mesta, manifestacije i institucije u Užicu i Beogradu.

Užički gimnazijalci su polaznicima Fecija predstavili Književni festival „Na pola puta“ i organizovali razgledanje grada, družeći se sa gostima i predstavljajući im poznato i „skriveno“ Užice.

Tokom radionice Feci 2019 biće organizovane projekcije dokumentarnih filmova za učesnike i gimnazijalce iz Užica, druženje i razgovori o filmovima. U završnici radionice u Beogradu, učesnici Fecija 2019 će posetiti Arhiv Jugoslovenske kinoteke i upoznati bogati fundus ove institucije.

Partneri na realizaciji radionice Feci 2019 su Dom učenika srednjih škola Užice, Književni festival „Na pola puta“, Dečiji kulturni centar Beograd, Arhiv Jugoslovenske kinoteke.
Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

broj komentara 0 pošalji komentar